Zavirite u mističnu virtualnu izložbu koju prati i genijalna glazba

Izložba fotografija „Pinhole portreti“ Matee Smolčić Senčar koja je premijerno prikazana u Londonu 2017. te nakon toga u Splitu, Zagrebu i Beogradu, bit će predstavljena u proširenom postavu 1 .prosinca 2020. u virtualnoj Galeriji Omnibus, koju su nacrtali i postavili Siniša Uštulica i Igor Šeler u virtualnoj stvarnosti. Sadržaj će biti moguće konzumirati na svim platformama kao što su mobitel, računalo, tablet, VR naočale

event 01.12.2020.
Matea Smolčić Senčar

Fotografije su snimljene pinhole kamerom koja se bazira na tehnici camere obscure. Tehnika snimanja pinhole kamerom puno pridodaje mističnom i nadrealnom dojmu na fotografiji. Umjesto kroz objektiv, svjetlost se projicira kroz sitnu rupicu na željeni foto materijal, a u ovom slučaju to je uglavnom crno-bijeli negativ film.

Matea Smolčić Senčar
Matea Smolčić Senčar
Matea Smolčić Senčar


Ono što nam oku u stvarnom svijetu nije vidljivo i teško je za interpretirati ovdje dolazi u formi fotografije, odnosno manipulacijom propuštanja svjetla na negativ i pozicioniranjem aktera na fotografiji. Sam doživljaj virtualne izložbe oplemenit će i glazba genijalnog Zvjezdana Ružića.

https://galerija.shapespark.com/sencar_galerija/

https://omnibusww.com/

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.