Wellness trendovi – tretmani kojima će se u 2021. liječiti posljedice 2020.

Ova nas je godina zatvorila u kuće, donijela dosta stresa, nešto viška kilograma te natjerala da se više bavimo zdravljem, ali i da puno više koristimo internet. Nadolazeća godina kao i mnoge koje joj slijede bit će usmjerena na nošenje s posljedicama ovog velikog prevrata. Ovo su neki wellness trendovi koje očekujemo u 2021.

event 23.12.2020.
Shutterstock

Zdrava hrana
U 2020. godini su vjerojatno svi naučili kuhati, ako ne i ispeći i kruh. Vadile su se stare kuharice, isprobavali recepte celebrityja. No kako je imunitet sve važnije pitanje na listi prioriteta, trend se uvelike počeo okretati od tradicionalnih bakinih recepata ka onima koji uključuju zdrave i ekološke namirnice te superhranu kao i njihovo pametno kombiniranje.

Shutterstock

Mentalno zdravlje
U godinama prije pandemije koronavirusa mental wellness industrija se procjenjivala na 120.8 milijardi američkih dolara. Pretrpljeni strahovi, anksioznost i panični napadaji kao posljedice straha od bolesti, ali i gospodarske neizvjesnosti s dobrim razlogom sve više dovode u fokus brigu o mentalnom zdravlju. Stoga je za očekivati da bi usluge ove industriju u nadolazećim godinama mogle postati još traženije.

Shutterstock

Modna terapija
U 2020. godini trenirke i „odjeća za po doma“ su se vratile u modu, no većinom su u pitanju pastelni tonovi koji baš i ne pridonose radošću poprilično maglovitoj svakodnevici. Zato se predviđa povratak šarene odjeće i kreativnog odijevanja. Nužno se neće ići za luksuzom i brendovima koliko za kreativnim i zabavnim načinom izražavanja sebe, ali i dovođenje zabave i zdravlja u život kroz boje i modu.

Wellness gadgati
Porast brige za zdravlje i istovremeno previše vremena provedenog kod kuće stvorili su novu vrijednost mjeraća naših koraka, otkucaja srca, kalorija, tjelesne temperature i kisika. Stoga je za očekivati kako bi u 2021. narukvice koje prate naše aktivnosti te nas upozoravaju na potrebu za na primjer vodom i kretanjem mogle itekako dobiti na značaju.

Vježbanje kod kuće
Zahvaljujući lockdownu teretane i joga studija preselili su se na Internet. Nova situacija je prisilila mnoge da se okušaju kako u treniranju tako i vježbanju posredstvom kamera, što je značajno izmijenilo način treniranja. Budući da trener nije u fizičkoj blizini također nije u mogućnosti detaljnije ispravljati pogreške kod vježbača pa su tako neki na primjer uveli online treninge s dva trenera. Za očekivati je da će iduća godina donijeti još novih trendove koji će dodatno olakšati vježbanje kod kuće.

Shutterstock

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.