Video: Začinite šetnju prirodom! Neka vam klupica bude saveznik u postizanju divnih nogu i utegnute stražnjice!

Od službenog početka ljeta dijeli nas mjesec dana. Pred nama je dio godine koji donosi toplinu, sunce, more, ljetovanja, posebnu vrstu slobode, opuštanje…Iako se za vježbanje i brigu o tijelu, zdravlju tijela, uma i duha zalažemo cijele godine i svakoga vas tjedna pozivamo da vježbate s nama, ne možemo ignorirati činjenicu da je upravo sada “5 do 12” vrijeme za finalne pripreme tijela za ljeto. Kvalitetno vježbanje, održavanje tijela u kondiciji i briga o zdravlju rukom pod ruku s uravnoteženom prehranom, masažama i ostalim tretmanima za kojima se u ovo vrijeme godine pojačano poseže ubrzat će postizanje rezultata kojem težite – lijepe, utegnute noge, trbuh, ruke i utegnuta stražnjica

event 21.05.2021.
Sanja Kovacec PowerHouse2

Sanja Kovačec, vlasnica PowerHouse studija za vježbanje u Zagrebu ovoga puta pokazuje vježbe za jačanje i oblikovanje nogu i stražnjice koje možete raditi bilo gdje. Iako ih je snimila u studiju kaže da su ove vježbe idealna nadopuna šetnjama u parku ili bilo gdje ćete na raspolaganju imati klupicu. Svježi zrak u prirodi dobar je za tijelo i duh, a disanje je, napominje Sanja, kao i u svim treninzima do sada osnova prilikom izvođenja setova vježbi koje možete skupa s njom odraditi u videu.

No, prije nego krenete, slijedi par Sanjinih uputa: “Trening za “noge i guzu”, kako ga mi od milja zovemo, sastoji se od naizgled jednostavnih vježbi kojima ćemo aktivirati, oblikovati i ojačati sve mišiće stražnjice i nogu, a ponajviše gluteuse, kvadricepse te mišiće unutarnje strane nogu – aduktore – ono što je ženama često velik izazov. Ne zaboravite, iako ovo nije set za trbuh, vaši mišići trupa moraju biti aktivni također kako kralježnica ne bi imala suvišnih i nepoželjnih kretnji. Zato prilikom izvođenja vježbi držite leđa naizgled ravnima, u neutralnom položaju. Koncentrirano dišite trbušno ili dijafragmalno, tako da osjetite širenje mišića trupa u svim smjerovima ili 360 stupnjeva oko kralježnice i pratite ritam izvođenja vježbi u videu. Svaki pokret u smjeru gravitacije izvodite polakše, s kontrolom, bez “propadanja” (pokreti spuštanja tijela), a pokret suprotan od gravitacije (podizanje tijela) izvodite brže i eksplozivnije. Kada osjetite da vam je previše uzmite pauzu, protegnite noge i krenite dalje. Razmišljajte kako izvodite kretnje, te svjesno aktivirajte mišiće, posebno stražnjice, jer impuls podizanja mora započeti s njihovom aktivacijom. I ne preskačite dio istezanja. Nikako! Sretno!”

Više videa s vježbama tima PowerHousea možete potražiti u našim ranijim člancima ili na YouTube kanalu studija.

Radite na sebi! Zbog zdravlja, prije svega!

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.