VIDEO: Vježbajte s trakicom za najčvršći ‘gluteus maximus’ u gradu

Za današnji trening ne treba vam ništa osim vašeg tijela, jedne prostirke (ili neke druge podloge koju možete iskoristiti za vježbanje) te malene trakice.
Vjerujemo da već sve imate kod sebe. Ako i nemate, trakicu vam uvijek mogu zamijeniti hulahupke. Dakle, isprike za vježbanje gluteusa, odnosno mišića vaše stražnjice zaista nema

event 12.03.2021.
Sanja Kovačec

Iako smo vam u suradnji s PowerHouse studijom već pripremili setove vježbi za mišiće stražnjice, budući da nam dolaze mjeseci u kojima nam je uvijek cilj izgledati što bolje, donosimo vam novi izazov.

Podsjetimo – gluteusi su najsnažniji, a slove i za naš najveći mišić koji nam, između ostaloga, omogućuje i uspravno držanje tijela. Svaki mišić jača i raste pravilnim i konstantnim korištenjem, pa tako i mišići stražnjice. Ako želimo dobro oblikovane mišiće stražnjice moramo ih svakodnevno koristiti i redovno ih vježbama podsjećati na njihovu funkciju.

„Već smo u ranijim člancima i prilikom ranijih videa napomenuli važnost glutealnih mišića. Osim one estetske postoji njihova mnogo, mnogo važnija uloga. Kratko ću samo ponoviti da su iznimno važni jer nam doprinose stabilizaciji donjih leđa, sakralne regije, kuka i koljena. Mogu proizvesti ogromnu snagu, velike kretnje i odgovorni su za lokomociju – hod, trčanje, skakanje, sagibanje. Mišiće glutealne regije čini više mišića, od kojih je zasigurno najpoznatiji gluteus maximus. Ti mišići, zbog najčešće sjedilačkog načina života imaju tendenciju postati veoma slabi i neaktivni i to do te mjere da ih uopće ne koristimo ni kada ih trebamo“, podsjetila nas je Sanja Kovačec, vlasnica studija za vježbanje PowerHouse iz Zagreba te dodala: „Zato je gluteuse je potrebno najprije aktivirati, a zatim integrirati u obrasce kretnji ili višezglobne pokrete koji povezuju cijelo tijelo u jednu usklađenu cjelinu. Naravno da tada moramo voditi računa i o ostalim mišićima uključenima u pokrete, a posebno o mišićima corea koji svojom pravilnom aktivnošću doprinose boljoj aktivaciji glutealnih mišića i kroz njihov sinergijski učinak povećavaju našu ukupnu snagu, izdržljivost i koordinaciju.“

Kao i prilikom izvođenja bilo kojih drugih vježbi Sanja naglašava važnost abdominalnog disanja, o kojem možete saznati nešto više OVDJE.

Današnji trening nam je pripremila Valentina Benko, trenerica i instruktorica u PowerHouseu.

Više treninga ekipe iz PowerHouse studija, koje možete pronaći i na našoj stranici, potražite na YouTube kanalu Power House studio.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.