VIDEO TRENING BY POWERHOUSE: Za lijepu stražnjicu i noge o kakvima sanjate

Ručnik, krpa ili debele čarape, malo glatke površine, vašeg truda i eto guze i nogu o kojima sanjarite!

event 04.12.2020.
Sanja Kovačec

“Vježbanje je sve samo ne dosadno”, kaže Sanja Kovačec, vlasnica zagrebačkog studija za vježbanje PowerHouse, gdje sa svojim kolegama instruktorima svakodnevno svoje klijente vodi, upućuje, prati na njihovom putu postizanja dobre fizičke forme, korigira nepravilnosti, uklanja bolna stanja i upalne procese te im je na koncu i podrška do postizanja lijepog i zdravog tijela.

Vježbamo live online!
U ovoj godini kada je sve malo drugačije Sanja i njezina ekipa prilagodili su se činjenici da su studija i centri za vježbanje ponovno zatvoreni te svoje treninge provode online. I tu se, kaže Sanja, trude da klijenti dobiju njihovu 100 postotnu predanost i pažnju. Koristeći sva znanja i iskustva stečena brojnim edukacijama provode kombinacije pilatesa, funkcionalnih i korektivnih treninga uživo s vježbačima u njihovim domovima.

“Briga o zdravlju tijela i duha ne staje zato jer naši centri ne rade. Dapače, nikada ne smije stati. U tijelu koje imamo živimo, njime se krećemo, ono je uistinu naš dom i briga o njemu ne smije prestati nikada. Nakon svakog vježbanja možda ćete se osjećati malo fizički teško, ali prisjetite se, kako se osjećate duhom…Sretniji ste, poletniji, razina energije se povisila. Ako ni zbog čega drugoga, onda vježbajte radi dobrog osjećaja”.

I ovog puta, za sve koji su voljni u svoja četiri zida vježbati donosimo set novih vježbi koje možete raditi kod kuće kada god želite.

Iako smo već imali vježbe za mišiće stražnjice – gluteuse, a podsjetimo, riječ je o jednoj od najvažnijih, najsnažnijoj, a prema nekim autorima i najvećoj skupini mišića u našem tijelu, Sanja Kovačec i njena kolegica, instruktorica Valentina Benko, pripremile su nam set vježbi za stražnjicu i noge koje će vas zabaviti i “malo umoriti”.

“Vježbe na klizajućoj podlozi sjajna su ideja za vježbanje kod kuće ako nemate rekvizita. Krpu za čišćenje, mali ručnik ili deblje vunene čarape imate sigurno, a uz to vam još samo treba malo parketa. Vježbama na klizajućoj podlozi možete aktivirati i jačati cijelo tijelo bez ikakvog utega, jer je vaša težina dovoljno opterećenje. Nadalje ovakve vježbe, štite vašu kralježnicu i zglobove jer nema stresa koji bi nastali doskocima, iskoracima i slično”, objašnjava Sanja Kovačec.

Ovakav trening, dalje objašnjava, može biti itekako raznovrstan, a njime možemo poboljšati snagu, mobilnost, brzinu, ravnotežu, a može biti i odličan kardio trening (HIIT video). Kroz sve vježbe, kao i uvijek, potrebno je stabilizirati trup pravilnom aktivacijom trbušnih mišića kako bi izbjegli nelagodu ili bol u leđima zbog nepravilnog izvođenja.

Današnji set, za čvrste noge i stražnjicu, demonstrirala je instruktorica Valentina Benko.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.