Video trening by PowerHouse: Za lijepe ruke i leđa!

Lijepa ramena i ruke među najčešće su isticanim dijelovima ženskog tijela…ali i muškog. Oblikovane i njegovane ruke, ramena i leđa uvijek je lijepo vidjeti…
No, nije sve u estetici. Prije svega pažnju mišićima ruku, ramena i leđa treba dati zbog njihove funkcionalnosti, gipkosti i činjenice da mnogo nas barem osam sati dnevno sjedi i radi za računalima. I da su nam upravo ove mišićne skupine, pa i uslijed stresa kojeg često nakupljamo u ramenima, zapostavljene.

event 18.12.2020.

Razgibajmo i aktivirajmo ta ramena, leđa i ruke, zaslužili su da im se posvetimo. Bezrezervno nas služe, a malo od nas traže. Pa pružimo im makar to malo.
Za izvođenje ove vježbe bit će vam potrebni podloga – prostirka, a ako je nemate može i deblja deka ili ručnik te trakica. Ravna trakica, ne okrugla.
Ako nemate trakicu, prisjetimo se, uvijek možemo pronaći u našem ormaru supstitut dok je ne nabavimo. Jedne dobre hulahopke itekako će poslužiti za set vježbi koje slijede, a koje je objasnila Sanja Kovačec iz Studija za vježbanje PowerHouse u Zagrebu.
Ovog puta vježbe demonstrira njena višegodišnja kolegica, certificirana pilates instruktorica, Ida Musemić.
“Ida u videu koristi trakicu sa srednjim otporom, no vi otpor prilagodite svojim mogućnostima. Vježba ne bi smjela biti niti prelagana jer neće polučiti rezultate, niti preteška, jer ju moramo moći izvesti pravilno. Ovaj set vježbi uistinu je set za aktivaciju čitavog gornjeg dijela tijela – ramena, ruku i leđa. Radit će vam sve mišićne skupine, uključujući i ženama uvijek posebno osjetljivi tricepsi (zastavice, – da vam bolje objasnimo). Kao i svakog puta, prije nego krenete u izvedbu vježbi, molim vas da fokus prebacite u core. Leđa uvijek gledajte da budu naizgled ravna (u neutralnom položaju), što će nam zaštititi kralježnicu i preduvjet je pravilnom disanju, koje mora biti dijafragmalno i u svim smjerovima oko kralježnice. Da slikovito objasnim – kao da ste napuhali balon u područje svog abdomena. Sve vježbe možete izvesti i stojeći, a u situaciji u kojoj Ida u videu sjeda na stopala prilikom izvođenja vježbe, ako iz nekog razloga to ne možete napraviti nemojte se forsirati. Sjednite u turski sjed ili na stolicu ili vježbu izvedite stojeći. Vrat vam treba biti ravan usmjeren prema gore, a vaše lice, odnosno glava treba gledati ravno ispred vas. Koji god pokret ruku izvodite, pripazite da ne pomičete ili savijate kralježnicu, držite spuštena rebra i ne podižite ramena, a vratne mišiće držite opuštenima, kako bi se leđni mišići bolje aktivirali. Nemojte žuriti prilikom izvođenja vježbi. Polako ih radite, uz svjesnost i kontrolu pokreta, na taj način ćete se dodatno zaštititi od neželjenih bolova a efekt vježbi će biti povećan. Nakon odrađenog cijelog seta morate imati osjećaj otvorenijih ramena i prsnog koša, boljeg položaja lopatica na leđima i uspravnijeg držanja.“, objasnila je Sanja Kovačec.

Za ovaj set vježbi bit će vam potrebno otprilike 20-30 minuta. Uvijek radite onoliko ponavljanja koliko vam to dozvoljavaju ramena, ruke i leđa

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.