Video trening by Power House: ČAROBNI KRUG ZA ČAROBNO TIJELO

Vjerujemo da vjerno vježbate u svojim domovima i da unatoč tome što su nam centri za vježbanje i dalje zatvoreni svoje tijelo i duh održavate vitalnima, vježbate ih i podižete si raspoloženje. I ovoga puta tu smo da tome doprinesemo setom vježbi kojim ćete aktivirati cijelo tijelo. Isprobajte trening za cijelo tijelo s pilates obručem

event 15.01.2021.
Sanja Kovačec

Ako doma nemate pilates obruč, Sanja Kovačec iz zagrebačkog Power House studija za vježbanje predlaže alternativu rekvizitu, malo tvrđi jastuk kojim ćete postići dobar otpor prilikom izvođenja vježbi ili traka za vježbanje. One vježbe u kojima ni jedan od “alternativnih rekvizita” nije dostatan slobodno izvodite bez rekvizita.

U videu koji slijedi na kraju ovog članka, a možete ga pronaći i na Power Houseovom YouTube kanalu, nalazi se set vježbi s pilates obručem, odnosno pilates prstenom, a koje nam pokazuje instruktorica Valentina Benko.

“Magic circle, kako ga je njegov izumitelj Joseph Pilates nazvao, jednostavan je rekvizit koji možete nabaviti u većini sportskih trgovina. Danas ga, doduše, nazivamo raznim imenima – pilates circle, pilates ring, fitness circle i sl., no radi se o istom rekvizitu čija je upotreba izašla iz okvira pilates metode, pa se tako koristi u brojnim drugim fitness programima”, objašnjava Sanja Kovačec te dodaje: “Kao što samo ime govori, pilates obruč se sastoji od kružnog dijela koji stišćemo ili rastežemo i drškica na koje postavljamo ruke ili noge. Vježbe s ovim rekvizitom su zaista raznovrsne. Možemo reći da ga slobodno možemo dodati u većinu vježbi i tako povećati intenzitet i efikasnost treninga”, zaključila je Sanja.

I ovoga puta prilikom izvođenja vježbi koje su vam prikazane u videu koristite svjesno cijelo tijelo i aktivno dišite. Disanje je osnova vježbanja jer pravilnim udisajima i izdisajima osiguravamo svoju kralježnicu od potencijalnih ozljeda te fiksiramo tijelo. Ujedno se tako zaista vježbaju ciljano mišići na kojima radimo te imamo aktivno cijelo tijelo.

U današnjim vježbama smo vam pokušali dočarati razne mogućnosti kako koristiti naš “čarobni krug”, kako biste aktivirali, tonirali i jačali cijelo tijelo.
Svakako isprobajte!

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.