VIDEO: Polusatni trening s girjom za cjelodnevni osjećaj zadovoljstva!

I danas vam donosimo kompletni trening kojim ćete aktivirati sve mišiće tijela, zaposliti tijelo i um te zadovoljiti duh. Jedan ovakav trening traži do pola sata vježbanja, ovisno koliko setova napravite, i to će biti među boljim utrošenim minutama u danu – tvrdi Sanja Kovačec iz studija za vježbanje Power House u Zagrebu. Za vježbe koje možete vidjeti u videu i koje nam ovoga puta demonstrira Sanjina kolegica Valentina Benko iz studija Power House, trebat ćete prostirku i girju. Težinu girje odredite prema osobnim mogućnostima, najbolje da ona bude između 4 i 10 kg. Ako nemate girju poslužite se bučicama, a ako nemate ni njih onda potražite boce od 2 litre i napunite ih vodom

event 12.02.2021.
Power House studio

Opterećenje je važno jer njime povećavamo intenzitet vježbi, no ako nemate ništa od navedenoga trening odradite bez opterećenja, ali svakako gledajte da ga izvodite fokusirano, polako i možda da povećate broj ponavljanja.

Zašto trenirati s opterećenjem?

Mnogo sjedimo, za računalima provedemo dobar dio dana, pa je trening za cijelo tijelo s girjom najbolje odraditi nakon cjelodnevnog sjedilačkog posla, no zapravo je svaki trenutak u danu dobar za ovaj trening jer ste ga odlučili darovati sebi i svome zdravlju. Kako kaže Sanja, ovaj trening sadrži pokrete koji bi trebali biti dio naše svakodnevice.

“Naime, ovaj trening ima izravan transfer u našu svakodnevicu, pokreti koje koristimo tijekom vježbanja isti su kao oni koje izvodimo prilikom sagibanja, podizanja predmeta s poda, nošenja vrećica iz trgovine i slično, te nam je itekako važno pravilno ih savladati. Takve ćemo kretnje tada nesvjesno početi koristiti kada nam zatrebaju i tako osigurati naše tijelo od nepotrebnih bolova ili ozljeda”, objasnila je Sanja.

Valentina u videu pokazuje trening za cijelo tijelo s opterećenjem. Koristila je girju, jedan od čestih rekvizita u gotovo svim centrima za vježbanje. Prilikom izvođenja vježbi s girjom aktivirat ćemo mišićne skupine nogu, mišiće donjeg dijela leđa, trbuha, svakako ruku i ramena. Za izvođenje vježbi s girjom, kao i zapravo svih treninga koje smo do sada pripremili, izrazito je važno imati čvrst core. Ako procjenjujete da vam trup, odnosno mišići corea nisu dovoljno snažni jer teško zadržavate stabilnost, radije trening savladajte bez opterećenja, preskočite i izaberite neki drugi koje smo do sada pripremili. Disanje je i ovdje osnova. Svakako gledajte da dišete kontrolirano, u trbuh 360 stupnjeva abdominalno i da je taj dio vašeg tijela stabilan i čvrst, odnosno tako zaštićen od potencijalnih kompresija, bolova i ozljeda“, objasnila je Sanja te dodala:

„Kod vježbi s girjom ne jačaju samo spomenuti mišići, već i hvat ruke jer za razliku od bučica girja ima drugačije središte i mišići podlaktice drugačije trpe opterećenje. Isto tako osobe koje imaju problema s koljenima, leđima i zglobovima na rukama savjetovala bih da radije preskoče vježbe koje im ne odgovaraju. Ako nemate girju, a želite odraditi ovaj trening možete ga raditi s bučicama. Cijeli trening ponovite u 2 do 3 seta.“ 

Više treninga koje su za vas do sada pripremili Sanja i njena ekipa iz Power Housea možete pronaći na našoj stranici i na YouTube kanalu studija.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.