Video: Face fitness by Jelena Orešković Atabeyki

Koliko je važno vježbati mozak i tijelo znamo, no vodite li računa o mišićima lica? Face fitness trenerica Jelena Orešković Atabeyki koja vježbe podučava online i u PowerHouse studiju, u novom broju StoryBOOK magazina otkrila nam je da su blagodati neizmjerne

event 17.06.2022.
oreskovic_dk-11

Koje su sve dobrobiti vježbi za lice?

Dobrobiti su preventivne i/ili korektivne. Riječ je o prevenciji opuštanja tkiva na licu i nastanka dinamičkih nabora te očuvanja volumena. Sve navedeno može se korigirati, a volumen vratiti zahvaljujući vježbama. Budući da neke vježbe uključuju i masažne pokrete rukama, potiču se i cirkulacija te metabolizam kože.

U kojem ritmu bi ih trebalo izvoditi?

Vježbe treba izvoditi redovito, naročito u početku. U zrelim godinama poželjno ih je izvoditi svaki dan ako želimo skorije rezultate.

Kome su sve namijenjene?

Vježbe su namijenjene svima koji žele korigirati vidljive znakove starenja na licu, a kao prevencija odlične su i za vrlo mlade osobe. Svi mogu vježbati lice, no isključivo u estetske svrhe, nikako ne u zdravstvene, primjerice kod paralize živca. Tada se trebaju obratiti liječniku.

Koja je vaša omiljena vježba za lice?

Vježba za mišić podizač usnice jer njega gotovo nikad ne koristimo, osim kod izraza gađenja. Smatram ga važnim za izgled srednjeg dijela obraza i nadusnice.

Koliko vježbe za lice bez ozbiljnijih tretmana potpomognutih razvojem tehnologije mogu doista poboljšati strukturu, izgled i mišiće lica?

Vježbe za lice rezultat su svjesne mišićne akcije, a kad naučimo svjesno koristiti mišiće lica, onda ćemo ih znati svjesno i opuštati, što direktno utječe na prevenciju stvaranja dinamičkih nabora na koži. Također, u vježbanju kombiniramo razne vrste kontrakcija, što nije slučaj s uređajima. I najvažnije: kada naučite vježbe za lice, možete ih raditi sami kod kuće pa će izgled lica biti potpuno u vašim rukama, bez potrebe da trošite vrijeme i novce na skupe tretmane. Trebat će vam samo volja.

Ovu i slične teme potražite u ljetnom izdanju magazina StoryBOOK.

Tekst: Ana Herceg

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.