VIDEO BY POWERHOUSE: Vježbe za savršenu stražnjicu

Ako bismo pitali žene koji dio tijela žele vježbama izraditi kako bi bile zadovoljne svojim izgledom sigurni smo da bi većina odgovorila da su to noge i stražnjica – otprilike podjednako. No, vježbama za te dijelove tijela nećemo postići da nam samo oni dobro izgledaju, već ćemo na pozitivan način utjecati i na ostatak tijela. I to je polazišna točka od koje kreću u PowerHouse studiju za vježbanje u Zagrebu, ekipi koja nam je i ovoga puta pripremila zgodan video s nekoliko vježbi kojem je fokus upravo na mišiće stražnjice, odnosno gluteuse, ali će vam pritom raditi i mišići nogu, abdomena, ruku…

event 11.08.2022.
Sanja Kovačec

Ovim vježbama možete nadograditi već postojeći sustav vježbanja, a za ovaj trening bit će vam potrebno 20-ak minuta.

Osim tih, na koncu, sjajno utrošenih dvadesetak minuta, od sebe ćete morati „dati“ malo ustrajnosti , a oni malo napredniji i koji žele više, mogu dodati opterećenje u vidu bučice ili nečeg što će vam služiti umjesto nje.

Dakle, kako objašnjava trenerica u PowerHouse studiju Dora Lagančić, koja je ujedno i snimila i osmislila ovaj trening za mišiće stražnjice, gluteusi podrazumijevaju tri mišića a to su: gluteus minimum, gluteus medius i gluteus maximus.

„Oni nisu tu samo kako bismo imali lijepe i izrađene guze, već imaju mnogo ozbiljniju i zahtjevniju ulogu u kontekstu funkcioniranja ljudskog tijela. Sudjeluju i zaslužni su za održavanje naše ravnoteže te kvalitetu pokreta prilikom hodanja, trčanja, penjanja… Jaki glutealni mišići daju stabilnost našoj zdjelici, smanjuju mogućnost ozljede i itekako sudjeluju kod smanjenja bolnih stanja (bolnih leđa, koljena, kuka…) Uvijek bih svima savjetovala da vježbe stražnjice, odnosno gluteuse budu neizostavne u treningu kako bi vaše tijelo funkcioniralo što optimalnije, bez boli kroz kvalitetne pokrete“, poručila je Dora Lagančić.

Tijekom izvođenja ovog treninga važno je, kao i svakog puta do sada disati abdominalno i čuvati položaj kralježnice kako bi se izbjegle neželjene ozljede.
Cijeli video o tome kako pravilno disati tijekom izvođenja vježbi možete potražiti ovdje.

Sretno s vježbanjem i uživajte u rezultatima koji će, ako ćete biti ustrajne, nesumnjivo biti vidljivi.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.