Video by PowerHouse: Vježbe za savršene ruke

“Morski trening” koji smo vam pripremili prošlog puta ne znači da smo odustali od treninga kojima u fokus stavljamo mišiće vaših ruku. No i ovaj današnji trening, bez imalo problema, uz malo volje možete odraditi na nekoj od plaža

event 30.07.2021.
Sanja Kovačec

Ida Musemić iz zagrebačkog studija za vježbanje PowerHouse nastavlja svoju seriju vježbi orijentiranih na mišiće ruku te je ovoga puta pripremila set vježbi kojima ćete u top stanje dovesti one možda i najizazovnije mišiće na rukama – tricepse.
Ova mišićna skupina poseban je izazov ženama jer oslabljeni triceps, kao i višak kože i masnog tkiva vrlo često vode ka tome da nam ruke djeluju obješeno. Riječ je o dijelu ruke koji, ako se ne vježba i opusti počinje nalikovati na “zastavice”, kako ga i često nazivamo.
Da se razumijemo, vaše su ruke lijepe kako god izgledale. Važno je da su pokretne, da vas ispravno služe i da su zdrave, no za sve vas koji želite ojačati, oblikovati i povećati snagu u rukama, svakako savjetujemo da tom zadatku prionete polako i sustavno.

Za izvođenje današnjih vježbi potrebno je u blizini imati dva stolca, kauč i stolac ili stolac i sofu. Cijeli trening tricepsa odradit ćemo tako da nam otpor bude vlastito tijelo.

Prilikom izvođenja vježbi, objašnjava vlasnica PowerHousea Sanja Kovačec svakako imajte na umu da pokrete izvodite kontrolirano i u tempu koji Ida pokazuje u videu:

”Prije no počnete s izvođenjem današnjeg treninga za tricepse razmislite imate li kakvih problema s ramenima, laktom ili ručnim zglobom te ako je tako savjetujem da preskočite trening u slučaju da vas boli. Ida pokazuje progresije i varijacije iste vježbe od lakše prema težoj, koje naoko izgledaju prilično lako, no uslijed ponavljanja mogli biste osjetiti kako vam je sve izazovnije odraditi vježbu do kraja, stoga za početak izvedite samo onoliko vježbi koliko možete zadržati ispravnu formu vježbe. Bitno je da se fokusirate na ispravno izvođenje kako biste spriječili naprezanje vrata. To ćete postići tako da kralježnicu držite uspravno, ramena otvorena i spuštena, a prsni koš podignut. Udišete na početku svake vježbe duboko u trbuh, abdomen kao da ga zrakom punite u svim smjerovima, odnosno osjetite ekspanziju ili širenje trbušnih stijenki punih 360 stupnjeva oko kralježnice (naprijed, bočno i natrag) te tako dodatno osiguravate mirnoću i stabilnost trupa. Izdišite na kraju svakog pokreta. Prilikom izvođenja vježbi pripazite na laktove, da budu usmjereni iza, a ne u stranu te vrat pokušajte držati uspravnim i opuštenim u produžetku kralježnice. Još je jako važno kada krećete izvoditi vježbe da stražnjicu ne odmaknete jako od stolca ili podloge na kojoj sjedite i da se cijelo vrijeme rukama odgurujete od vaše podloge.”

YouTube

Do sada smo u suradnji s ekipom iz PowerHousea objavili nekoliko treninga kojima se aktiviraju i osnažuju mišići ruku. Za kompletan i kvalitetan trening cijelih ruku savjetujemo da napravite kombinaciju tih treninga i svakako radite pauzu između treninga kako bi se ruke odmorile. Nakon svakog treninga istegnite dobro ruke, ramena i mišiće trupa.

Više inspiracije za vježbanje doma ili na odmoru potražite na YouTube kanalu studija za vježbanje PowerHouse ili na našoj stranici

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.