VIDEO BY POWER HOUSE: UREDSKE VJEŽBE SA STOLCEM ZA DONJI DIO TIJELA

U videu koji je za vas pripremio tim studija za vježbanje PowerHouse iz Zagreba, donosimo vam set “uredskih vježbi” za donji dio tijela

event 23.04.2021.
Sanja Kovačec, vlasnica studija PowerHouse

Kada je u pitanju zdravlje i fleksibilnost našeg tijela, iz PowerHousea poručuju da pravila nema – vježbači se žale općenito na bol u leđima, ramenima, rukama, no sve više im se i sve češće ljudi žale i na zakočenost ili bolove u donjem dijelu, odnosno kukovima, zdjelici i nogama. Mahom jer mnogo sjedimo, a kada ne sjedimo nepravilno se ili premalo krećemo. Ono što svakako treba reći je i kako sjedenje smanjuje cirkulaciju u nogama, protok limfe (radi čega nakupljamo vodu), neki mišići se sjedenjem oslabljuju, drugi skraćuju ili oboje, također gubimo na pokretljivosti.

Iako su ovaj set vježbi i ovoga puta nazvali “uredske vježbe” sugeriraju vam da ove lako primjenjive vježbe odradite barem jednom dnevno bilo kada ćete imati vremena za sebe.
Kod kuće nakon posla, u pauzi na poslu.
Bilo bi baš zgodno, ako idete u ured, da uključite i kolege i 15-ak minuta odvojite za zajedničko vježbanje. Sigurno ćete osjetiti dobrobit, vaše tijelo će vam biti zahvalno, a i unijet ćete malo dobre energije u radno okruženje koje nam svima nedostaje u doba ove pandemije.

Video sa setom vježbi za koje vam je potreban stolac ili rub kauča ili kreveta te presavijeni ručnik ili jastuk pripremila je i ovoga puta Ida Musemić, dugogodišnja trenerica i instruktorica u studiju za vježbanje PowerHouse, a Sanja Kovačec, vlasnica studija dodaje kako ne bismo zaboravili na važno: “Kao i svaki put do sada naglasit ću važnost abdominalnog disanja. U svakom treningu koji vodimo i pripremimo za vas to je osnova. Pravilnim, koncentriranim disanjem u trbuh kralježnicu stabiliziramo i štitimo od suvišnih loših kretnji. Pripazite da leđa držite u uspravnom položaju. Vježbe koje smo vam pripremili jednostavne su i lake za odraditi, no ne dajte da vas to zavara – rezultat neće izostati, a osjetit ćete da ste tijelo pokrenuli, razgibali i aktivirali. Za potpuni efekt i čuvanje zdravlja sugeriramo da kombinirate vježbe i za gornji dio tijela koji je naša draga Ida već ranije pripremila. Odvojite desetak minuta dnevno, toliko sigurno možete.”

Više videa možete potražiti na YouTube kanalu PowerHouse studija te u ranijim člancima na našem Storybooku.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.