Uz pomoć EatKind-a od bilo kojeg jela napravite vegansku inačicu

Postoji dosta neutemeljena predrasuda da je bezmesna hrana manje ukusna, no sve češće ponude vegetarijanskih i veganskih restorana su primjer posve suprotnog. Generalno sve popularnije su bezmesne zamjene za mesne proizvode, ćevapčiće, hamburgere, faširance i slično, kao i biljne zamjene za sireve, majoneze i umake. Odnedavno tu je i tražilica EatKind koja uz pomoć umjetne inteligencije nudi mogućnost da svako jelo pretvorite u vegansko. Nakon što korisnici unesu recept, alat automatski nudi popis proizvoda biljnog podrijetla, kojima se može zamijeniti sve neveganske sastojke

event 15.03.2022.
Three,Burgers,With,Different,Bread,Buns,Red,,Green,,Black,On

Ideja za EatKind pojavila se kada se osnivačica Neetha Avalakki mučila pronaći veganske alternative za svoja omiljena jela. Avalakki je započela s izgradnjom platforme za pomoć onima koji su već vegani ili razmišljaju o tome da na biljnoj bazi pripreme bilo koje jelo. Nije htjela samo promovirati poznate robne brendove, nego podržati lokalne startupove, koji također nude zamjene na biljnoj bazi ili regionalno uzgojene usjeve, koji se lako mogu uklopiti kako bi se bilo koji recept pretvorio u veganski.

EatKind trenutno djeluje kao internetska stranica i nudi korisnicima dva glavna načina da saznaju nove recepte ili “veganiziraju” postojeće. Korisnici mogu unijeti jelo koje ih zanima, primjerice hot-dog i poput većine tražilica EatKind će ponuditi cijeli popis recepata. Tražilica omogućuje da klikom na “veganiziraj recept” pretvorite bilo koji recept u veganski tako što zamjenjuje sve sastojke odgovarajućom veganskom alternativom. Korisnici također mogu kopirati ili zalijepiti URL bilo kojeg recepta s interneta i dobit će njegovu vegansku verziju.

Od lansiranja u lipnju prošle godine u SAD-u i Indiji, Avalakki kaže da je EatKind već privukao veliku pozornost, a platformu planira proširiti i učiniti je dostupnom u Velikoj Britaniji, Europi, Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu, te napraviti i mobilnu aplikaciju kako bi projekt bio još više user friendly.

Tekst: Vedrana Sunko

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.