Upoznajte Ellie Goldstein, model s Downovim sindromom

Već i ptice na grani znaju da modna industrija pati od manjka inkluzivnosti, bilo da je riječ o dobi modela, rasi ili veličini odjeće koju nose. No, čini se kako se stvari ipak, polako, ali sigurno mijenjaju. Toj tvrdnji u prilog ide i primjer Britanke Ellie Goldstein, jedne od rijetkih modela s Downovim sindromom čije je lice krasilo kampanju za Gucci Beauty

event 09.12.2020.

Ellie Goldstein je 18-godišnja djevojka iz Essexa. Nakon srednje škole u kojoj se obučavala za medicinsku sestru, Ellie je upisala studij umjetnosti na lokalnom sveučilištu. Downov sindrom ni u čemu je nije spriječio.


U intervjuu za Dazed Beauty izjavila kako je o karijeri modela maštala od svoje pete godine, a želja iz djetinjstva ostvarila joj se prije tri godine kada se pridružila agenciji Zebedee Management. To joj je otvorilo vrata za suradnje s renomiranim svjetskim modnim brendovima. Ona najposebnija je, naravno, s brendom Gucci Beauty koji ju je angažirao kao modela za svoju kampanju, a time je Ellie postala pionirkom kada je riječ o modelima s Downovim sindromom. Upravo suradnja s talijanskom modnom kućom otvorila joj je vrata nekim novim suradnjama, a Primark, Kurt Geiger i Sports Direct samo su neke od mnogih. Naravno, Ellie priželjkuje da ih bude čim više.

Ellie se zalaže za promicanje različitosti u modnoj industriji i veću inkluzivnost. “Svijet mora prihvatiti sve, bez obzira na oblik tijela, veličinu odjeće ili pak invaliditet. Smatram da će u budućnosti moda biti raznolikija i inkluzivnija, a ljepota će se početi percipirati mnogo šire nego što je danas slučaj,” izjavila je u intervjuu za Dazed.


Autor: T.L.
Fotografije: DAVID PD HYDE/@GUCCIBEAUTY

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.