The Black Lips – koncert koji se ne propušta!

Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lipsi doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim.

event 15.06.2022.

U srijedu, 15. lipnja Zagrebu se vraćaju The Black Lips, kraljevi pshodeličnog underground garage rocka. Njihova pjesmarica i stilska evolucija jednako su zloglasni kao i njihovi live nastupi, a posljednji album ‘Sing In A World That’s Falling Apart’, rezultirao je kao njihov najmračniji, najopasniji album u karijeri. Koncerti su im prava orgija egzibicionizma, tinejdžerski tulum začinjen pljuvanjem jedan drugome u usta, žvaljakanjem, uriniranjem, paljenjem istrumenata, tučnjavama s publikom i grozomornim dozama alkohola i droge.

Glazba im, međutim, nikada nije bila u drugom planu i svaki od osam regularnih albuma podjednako je zanimljiv. Koliko god to otrcano zvučalo, Black Lipsi doista na vlastiti, originalan način reintepretiraju ostavštinu 60-ih. Tu su plengave prljave gitare na rubu raštimanosti, tu su plemenski vokali, vrištanje, deranje, falšanje i sve ostalo što garage rock i dalje čini zanimljivim. Bend je 2011. snimio svoj prvi album s ‘pravim’ producentom, Arabia Mountain, a činjenica da su ga radili pod paskom Marka Ronsona (Amy Winehouse, Robbie Williams, Duran Duran…) nimalo nije otupila njihovu oštricu.

U Vintage Industrial Bar u Zagrebu u srijedu navečer bit će vruće, znojno, ljepljivo, uzbudljivo, nabijeno energijom – točno ono što nam je posred tjedna potrebno!

Tekst: Tena Razumović Žmara

Fotografije: The Black Lips

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.