TERETANA ZA LICE – hit koji dubinski mijenja izgled i industriju

Da ljepota nije samo površinska već smo svi upili prilično duboko, a sve revnije u tom smjeru ide i beauty industrija. Danas više nije važno što se aplicira na kožu, već i kako. Podizanje, učvršćivanje, toniranje i vraćanje sjaja – na tome se sve više radi iznutra, pa je tako, uz ostatak tijela, i lice dobilo svojevrsnu teretanu. Ne zaboravite redovito trenirati!

event 03.08.2021.
shutterstock

Posljednjih nekoliko godina naglasak više nije na pronalaženju čudotvorne formule koja će nas pomladiti i uljepšati, već se radi na primjenjivanju filozofije vježbanja za područje lica. Odnosno, vježbanjem lica želi se na sve moguće načine izbjeći odlazak pod nož pa čak i filere. U modi je fascija i njome se danas bave svi od liječnika, osteopata i fizioterapeuta pa sve do beauty industrije, koja sada tretiranjem, odnosno masiranjem, ove tanke ovojnice koja prožima cijelo tijelo radi na našem pomlađivanju.


Kao što masiramo cijelo tijelo pjenastim rolerima, tako je posljednjih godina iznimno popularno korištenje rolera za lice, od kojih su posebno popularni oni napravljeni od žada i rozenkvarca, kao i Gua Sha pločice za masažu, kojima se među ostalim poboljšava prokrvljenost lica.


No, nije stalo na tome, pa su sve popularniji i takozvani face gymovi kao i joga za lice. Naravno uz to sada idu i različiti preparati koji se nanose prije ili za vrijeme masaža, bilo ručno ili rolerima.

Press

Stručnjakinja za njegu lica Nichola Joss naplaćuje više od 200 funti po satu svoje instrukcije koje uključuju masiranje i podizanje djelovanjem unutar usta da bi se postigao željeni rezultat, a supermodel Gisele Bundchen, Gwyneth Paltrow i Meghan Markle tvrde da je to zaista i tako.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

“Provodimo cijeli dan, svaki dan, pričajući, jedući, žmireći u ekrane i reagirajući na sve što se događa u našim životima. Čak i kada se odmaramo i spavamo naši facijalni mišići se nikada dovoljno ne odmore da bi se oporavili i zato ih trebamo ručno opuštati“, kaže Joss te ohrabruje svoje klijente da kod kuće prakticiraju masažu lica na dnevnoj bazi.


“Radeći na licu iz unutrašnjosti usta omogućuje mi da doprem do dubljih razina mišića i fascije te tako povećavam učinak. Dok fileri koji su bazirani na aplikaciji iglom pune lice umjetnim sastojcima, facijalna masaža kroz vrijeme može prirodnim putem povećati volumen mišića. To znači da možemo podići i tonirati mišiće te povećati radijantnost izgleda zahvaljujući dolasku povećane količine krvi bogate kisikom u kožu“, tvrdi Joss.


Pauline de Jessey je pak radila s osteopatima i nutricionistima prije nego je razvila svoju Body Remodeling metodu. Fokusirajući se na opuštanje fascije stomaka, bedara i kukova stimulira probavu, smanjuje zadržavanje vode i celulit te tako na istom principu radi na preoblikovanju tijela. Nedavna otkriće zanimljivih funkcija fascije uvela su velike promjene u medicini, no i dalje je to dijelom neistraženo područje pa je tako za očekivati da će se o tretiranju fascije u svrhu pomlađivanja i preoblikovanja lica i tijela još puno govoriti. U međuvremenu tu je i Instagram profil @faceyogacroatia na kojem zajedno sa zagrebačkom učiteljicom joge Ivanom Crnčić možete online prakticirati jogu lica.

Autor: V.S.


Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.