Svježina oaze u bočici vodice za lice

Za vrijeme velikih vrućina ništa ne osvježava bolje od mirisne vodice za lice. Uz to što lijepo mirišu i hlade, najčešće sadrže blagotvorne hidratizirajuće sastojke pa će vam i koža na njima zahvaljivati

event 30.06.2022.
Vodice za lice možete napraviti i sami

Mirisne vodice za lice su pogodne za gotovo sve tipove kože, mogu se koristiti više puta kroz dan – prije nanošenja kreme ili šminke, za osvježavanje ili prije spavanja za hidrataciju. A posebno su ugodne ako ih držimo u frižideru.

Ovisno o sastavu, imaju nekoliko različitih funkcija. Uz osvježavajući učinak mogu hidratizirati ili umirivati kožu sklonu crvenilu ili iritacijama te pomagati apsorpciji drugih proizvoda, kao što su kreme i ulja za lice. Kada birate vodicu za lice treba obratiti pozornost na sastav. Izaberite jednostavniju formulu sa sastojcima kao što su aloe vera, ružina vodica i termalna voda jer su pogodni za osjetljivu kožu. Dobro je izbjegavati vodice koje sadrže alkohol ili umjetne mirise. A ako ste u potrazi za onom koja će vam pružiti posebnu hidrataciju birajte vodice koje omekšavaju kožu ili zadržavaju vlagu. Neki od sastojaka koje bi trebalo tražiti u tom slučaju su skvalan, shea maslac, kokosovo ulje ili propandiol.

Vodice za lice

Vodicu za lice možete napraviti i kod kuće, no imat će kraći rok trajanja. Preporučuje se iskoristiti je unutar 10 dana, a potrebno ju je čuvati u frižideru. Kao baza za vodicu za lice u kućnim pripravcima najčešće se koriste određeni čajevi, kokosova voda, ružina vodica, a u njih se mogu dodati ulja, vitamin E, ekstrakti biljaka i slično. Zbog svog mirisa posebno je popularna ružina vodica, koja doprinosi i revitalizaciji te mekšanju kože. Potrebno je samo pomiješati pola šalice ružine vodice i jednu čajnu žlicu jojobinog ulja te staviti je u bočicu s raspršivačem i vaša mirisna vodica za lice je spremna za korištenje.

Autorica: Vedrana Sunko

Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.