Svi su ludi za rabljenim dizajnerskim komadima s virtualnih vješalica platforme Vestiaire Collective

Francuski konglomerat Kering ulaže milijune u platformu Vestiaire Collective, dok globalno upcycling moda i virtualne platforme s rabljenim odjevnim predmetima ili modnim dodacima postaju sve ozbiljniji trend

event 17.03.2021.
Procvat virtualnih platformi s rabljenom odjećom ili modnim dodacima poput Vestiaire Collective

U posljednjih godinu dana u modnom se svijetu mnogo toga promijenilo. Tim promjenama kumovala je, naravno, sveprisutna pandemija koronavirusa. Modne kuće su, zbog nemogućnosti nabave novih materijala, masovno koristile stare, neiskorištene zalihe ili su pak izrađivale odjeću od postojećih kolekcija čineći ono što je samo donedavno bilo nedopustivo u svijetu luksuza. No, osim upcyclingu ugled je porastao i virtualnim platformama s rabljenim odjevnim predmetima ili modnim dodacima kao što je, primjerice, Vestiaire Collective.

Da je luksuzna moda počela posve drugačije gledati na prodaju i kupovinu rabljenih modnih predmeta govore podaci o drastičnom porastu transakcija na resale platformama tijekom pandemije koronavirusa, ali i najnovija informacija da je luksuzni francuski konglomerat Kering odlučio uložiti 216 milijuna američkih dolara upravo u Vestiaire Collective. Kering je, naime, otkupio 5% dionica popularne online platforme, a ako je vjerovati Reutersu, vrijednost Vestiaire Collectiva procijenjena je na milijardu američkih dolara. Ova vijest upućuje na sve veću popularnost resale platformi, ali i na činjenicu da se u svijesti potrošača dogodila svojevrsna promjena.

Kupovina rabljenih luksuznih predmeta omiljen je trend među mladim kupcima

Održivost i ekološka osviještenost važniji su potrošačima nego ikada prije, a platforme koje prodaju rabljene luksuzne predmete idu rukom pod ruku s tom novom potrošačkom mantrom. “Kupovina rabljenih luksuznih predmeta omiljen je trend među mladim kupcima”, izjavio je Keringov François-Henri Pinault, a popularnost platforme prepoznala je i britanska modna kuća Alexander McQueen koja je dogovorila posebno partnerstvo s platformom. Kroz program “Brand Approved”, na virtualnim vješalicama Vestiaire Collectiva kupci će moći pronaći autentične McQueen komade iz prošlih kolekcija.

Procvat virtualnih platformi s rabljenom odjećom ili modnim dodacima poput Vestiaire Collective

Autor: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.