Success club by Iva Bele: Strpljenje nas vodi do uspjeha

Trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele otkriva nam zašto strpljenje smatra jednim od najvažnijih sastojaka ispunjenja života

event 23.11.2020.
Iva Bele

U ovim nestrpljivim vremenima, jedan od najvažnijih alata je – strpljenje.

Nestrpljenje nam šteti na više načina. U našem tijelu nastaju kemijske reakcije koje nisu povoljne za nas – jeste li primijetili kako se kaže da nam »netko ide na jetra«? Upravo ljutnja i ostale negativne emocije djeluju na taj organ. Nestrpljivost je veliki potrošač energije jer »upiremo« u smjeru u kojem nas ne čeka rješenje.


Strpljenje nas dovodi ne samo do rješenja nego i do najboljeg rješenja za nas. Nestrpljivi će dobiti poluproizvod, a strpljivi ono najbolje za njih. Kaže se da treba pričekati pravi trenutak. Tu će nam umnogome pomoći naša intuicija.


Je li nam strpljenje, želimo li biti sretni i uspješni, doista potrebno?
Moj je odgovor – da. Strpljenje smatram jednim od najvažnijih sastojaka ispunjena života. I ma koliko god mi je to bio jedan od najvećih izazova, ne odustajem i vježbam strpljenje. Vjerujem da će nam, kako vrijeme bude odmicalo, strpljenje biti sve cjenjenija vrlina, osobina koja se traži i kojoj raste vrijednost.
Strpljenje disciplinirano vježba i primjenjuje. Strpljenje nam treba u našim očekivanjima od zaposlenika, vođenju projekata, uspješnoj komunikaciji i izgradnji kvalitetnih odnosa. Koje nam sve blagodati donosi strpljenje?

Success Club Tip: Kada osjetite tijekom današnjeg dana situacije u kojima vam se javlja nestrpljenje, za početak ih prepoznajte. Zaustavite se na trenutak i sjetite se da se između svakog sadašnjeg i sljedećeg trenutka nalazi vrijeme koje možete iskoristiti da zastanete. Iskoristite ga i vježbajte strpljenje.


Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.