Success club by Iva Bele: Slušajte svoj unutarnji glas

Tijekom života ni sa kim ne razgovaramo toliko koliko sa samim sobom. Pa zašto se onda tako često ne poslušamo? Pita nas to trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele skrećući nam pažnju na važnost intuicije.

event 26.10.2020.
Iva Bele

Koliko ste puta do sada ignorirali vaš unutarnji glas koji vas je usmjeravao prema nekoj odluci. I koliko se puta do sada taj unutarnji glas pokazao kao vrhunski savjetnik (samo da ste ga tada poslušali)?

Obratite pažnju na svog unutarnjeg saveznika i trenera i počnite sve češće slušati svoju intuiciju. Što se budete više s poštovanjem odnosili prema njoj i češće prihvaćali njezine mudre smjernice, to će ona preciznije raditi. Svatko od nas ima svog unutarnjeg trenera, a to smo mi sami. Dnevno o sebi pomislimo na tisuće podražavajućih ili kritizirajućih riječi poput „Kako si to mogla napraviti?“ „Zar opet nisi ništa naučio?“ „Opet daješ povjerenje krivim ljudima!“ i sličnih.

Svatko na dnevnoj bazi čuje slične izjave. Kada bismo izračunali sate koje tijekom životnog vijeka od 80 godina izgovorimo sami sebi, došli bismo do brojke od 460.000 sati! Znate li ijednog trenera koji bi se bavio vama 16 sati, svaki dan. Ako ovo znamo, zašto ne bismo svog „unutarnjeg trenera“ iskoristili da radi za nas. Zašto ga ne bismo slušali (intuicija), zašto ne bismo sebi upućivali podražavajuće izjave, zašto se ne bismo bodrili za sve male pobjede koje ostvarimo nad samim sobom? Zašto naš unutarnji trener ne bi bio naš najbolji prijatelj koji bi primjećivao ono dobro što radimo i poticao nas na promjene?

Success Club Tip: Zadajte smjernice svom unutarnjem treneru. Kada primijetite kritizirajući izjave, zaustavite se i upitajte – što sam mogao bolje u ovoj situaciji? Što sam napravio dobro? Čime sebi mogu dati podršku u budućnosti da budem uspješniji? Mislite i izgovarajte sami sebi samo ono što biste i nekome koga doista volite. Npr. znam da se trudiš, sve si bolji, imaš sve resurse, samo ne odustaj… Idemo naprijed!


Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.