Success club by Iva Bele: Ponašajte se zaštitnički i prema sebi!

Poslovna konzultantica i trenerica načela uspjeha Iva Bele danas nas podsjeća koliko je važno glasno izgovarati svoje potrebe te otkriva kako da naučimo stati u svoju obranu ako nam to već ne ide od ruke

event 05.10.2020.
Iva Bele

Doživjeli ste nepravdu? Netko je bio neljubazan prema vama? Da li biste to isto dopustili da netko kaže vašoj majci ili djetetu? Naravno da ne biste. Ponašajte se zaštitnički i prema sebi. Glasno izgovarajte svoje potrebe u situacijama u kojima ih je netko previdio. Nema više preguravanja dok vi strpljivo stojite u redu i čekate. Ljubazno ćete se izboriti za svoje potrebe i izgovoriti kako se pri tom osjećate, zar ne?

Ako osjećate grižnju savjesti kada se zauzimate za sebe, sjetite se da je baš to područje na kojem trebate raditi u naredno vrijeme. Možda vam nitko nije rekao no u redu je stišati mobitel ako se želite odmoriti; u redu je ne pristati na druženje ako ste umorni bez obzira koliko vam je ta osoba draga; u redu je reći u restoranu da odrezak nije dobro pečen i zamoliti da ga dorade; u redu je uzeti vrijeme za sebe; u redu je ne raditi ništa kad vam se ne radi; u redu je boriti se za svoje snove čak i kad vam nitko ne daje podršku… 
Idemo naprijed s takvim stavom. Pristojno i artikulirano.

Success Club Tip: Sve je stvar vježbe. Zapišite svaki tjedan situacije u kojima mislite da ste se trebali zauzeti za sebe a niste. Razmislite – što biste napravili bolje sljedeći put? Pripremite bolji odgovor na situaciju u svojoj glavi i primijenite ga kad se slična prilika pojavi. Što više vježbamo, optimalno zauzimanje za sebe postaje automatski odgovor.


Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.