Success club by Iva Bele: Naučite tražiti i prihvaćati pomoć

Trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele podsjeća nas da trženje pomoći nije otkrivanje slabosti dok je njezino ne traženje u određenim situacijama pravi gubitak vremena

event 28.09.2020.
Iva Bele

Sjetite se situacije u kojoj nosite pune vrećice namirnica a susjed vam ponudi da vam ih ponese do vrata. Što napravite? Kažete „ma nema veze, mogu ja to“ ili prihvatite pomoć?

U novom ste gradu i radije se izbezumljeno držite mape i sami tražite svoje odredište nego da pitate nekog lokalnog? Pitajte.

Dobili ste hitan zadatak kojeg trebate isporučiti u kompjuterskom programu s kojim se baš ne snalazite. Pitajte kolegu kojem to ide kao od šale za pomoć.

Ako još imate zadršku u prihvaćanju i traženju pomoći, vježbajte najprije na sitnicama. To ne znači da ćete iskorištavati druge ljude da rade umjesto vas nego ćete dopustiti onima koji znaju više da vas usmjere ili pomognu vam kako ne biste gubili vrijeme. Sjetite se da ja onaj koji nas sputava od traženja pomoći samo naš ego koji ne želi dopustiti da drugi pomisle kako nismo savršeni. Budite prirodni i pitajte.

Kako izvježbati da dopustimo drugima da nam pomognu ili da potražimo pomoć i pitamo?

Success Club Tip: Za početak prestanite automatski odgovarati na pitanja i razmislite prije odgovora na ponuđenu pomoć. Svidjet će vam se gdje će vas takav pristup odvesti. Ljudi vole pomagati i slobodno ih pitajte mogu li vam uskočiti za pomoć. Odluku prepustite njima i ne pretpostavljajte negativni odgovor unaprijed. Sjetite se da pitanjem za pomoć činite zadovoljstvo ljudima koji žele pružiti pomoć, Obje strane u procesu su na dobitku.

Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

privatni album

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.