Success club by Iva Bele: KAKO PROGRAMIRATI MOZAK NA MODE – USPJETI ĆU!

Trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele upozorava nas da su ograničavajuća uvjerenja poput limitatora brzine, kojeg smo sami postavili prenisko.

event 28.12.2020.
Iva Bele

Što god radili, ne uspijevamo provesti u djelo ono što želimo i u tom nastojanju osjećamo frustraciju.
Na treninzima koje provodim, primjećujem da najveću opasnost za neuspjeh ne čine teške okolnosti u kojim se osoba nalazi ili manjak sposobnosti, već osobna ograničavajuća uvjerenja koja su sami postavili.
Kako smo se doveli u situaciju u kojoj sami sebe blokiramo? Tko nam je postavio granice u glavi i nacrtao naš domet?
Puno odgovora možemo pronaći u odgoju i tome čime smo bili okruženi u djetinjstvu.

Da bismo to promijenili, prvi korak je da krenemo od onoga što trenutno imamo i preuzmemo odgovornost što ćemo dalje s time. Rješenja uvijek postoje i nikada nije kasno za potpuno novi pristup.

Kada pomislite – neću uspjeti – zapitajte se – a tko to kaže? Jeste li nekada uspjeli u nečemu usprkos ovom uvjerenju? Da? Pa kolika je onda točnost te izjave? A što ako uspijete? Zamislite koliku bi vam snagu dalo da svoje misli i tijelo ugodite na ovakav stav. Ili za početnike, stav – „sve više i više moje akcije vode ka uspjehu“. To znači da ću nekada uspjeti a nekada ne, no do mene je i ne odustajem. Sve više primjećujem svoje pozitivne rezultate. Ako mislimo da puno možemo i ako mislimo da puno ne možemo, naš mozak će se iz sve snage truditi da nam pokaže zadani scenarij.

Što možemo još učiniti kako bismo uklonili ograničavajuća uvjerenja?

Success Club Tip: Zamislite pozitivan rezultat situacije za koju ste sebi već odredili ograničavajuće uvjerenje. U „neću uspjeti“ situacijama, zamislite sebe kako upravo to činite – govorite pred velikim brojem ljudi, potpisujete unosi ugovor, prolazite kroz cilj na prvom istrčanom maratonu… Vidjet ćete kako će vaš mozak postepeno činiti sve da vas odvede upravo tamo gdje ste mu namjestili GPS.

Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.