Success club by Iva Bele: ČUVAJTE SVOJ CENTAR

Trenerica načela uspjeha i poslovna konzultantica Iva Bele uči nas kako da čuvamo svoj centar te ne dozvolimo okolini da nas izbaci iz njega.

event 11.01.2021.
Iva Bele

Nedavno sam razgovarala s prijateljicom koja voli borilačke vještine. Pričala mi je o tome kako je u borbi važno pokrivati, “čuvati” svoj centar – područje oko srca, centar svoje moći. To me je navelo na razmišljanje… U kojim trenucima smo ranjivi? U onima u kojima ne štitimo svoj centar.
To su trenuci kada nas netko oštrim riječima napadne ili kada nas okolni stres izbaci iz centra.

Što možemo učiniti i kako se ponašati kada smo izbačeni iz svog centra?

NE UZVRAĆAJTE NA NAPADE NA JEDNAKI NAČIN – ako vas netko napadne grubim riječima, ne uzvraćajte istom mjerom, niti se opravdavajte. Izgubit ćete puno energije a to vaš sugovornik baš i želi – izbaciti vas iz vašeg centra. Pojasnite sugovorniku kako svatko od nas može imati različito viđenje određene situacije i da se ne namjeravate upuštati u uvjeravanje.

OSTANITE MIRNI I SVAKU SITUACIJU SHVATITE KAO TEST – bit će prilike da u miru kažete svoje mišljenje. Da li lav reagira na svakog miša? Sjetite se da se teška situacija odvija samo za provjeru jeste li se pomaknuli i postali otporni na nju ili još uvijek ima prostora za učenje.

NE ZAMIŠLJAJTE NEGATIVNO PRIJE NEGO ZNATE ŠTO SE DOGODILO – često nam se negativne scene događaju po navici, zaustavite tu naviku. Neopravdana uznemirenost nam uzima energiju i oslabljuje. Kada uočite da zamišljate negativne scenarije ne situacije, zaustavite se i odlučite da to ne želite raditi. Probajte ostati neutralni dok ne prikupite više informacija o stvarnoj situaciji.

Success Club Tip: Kad se pojave izazovi rješavajte ih dan za danom, jedan po jedan. Na ovakav način niti jedan problem vam se neće činiti prevelik, već ćete ga savladavati u manjim „zalogajima“. Budite zadovoljni time da u svakom danu dajete sve od sebe. Nemojte se vezati za rezultat već ono što vi činite i kako se radi toga osjećate. Budite svoj osobni trener i pohvalite se za svaki odrađeni korak. Sjetite se koliko ste već toga sami savladali i postigli.

Successful people share, join Success Club www.ivabele.com

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.