Stručnjaci tvrde da je ovaj trend stvoren za svakoga

Upućeni stilisti i frizeri tvrde da će se u 2022. nositi takozvane bottleneck šiške. Prepoznat ćete ih po tome što izgledaju kao obliku vodoravnog slova ‘c’ na čelu. Počevši od najkraćih dijelova u sredini pa do dužih uvinutih dijelova oko očiju, a zatim najdužih vlasi koje prate liniju jagodične kosti. Njihovu duljinu, gustoću i kut možete prilagoditi sebi, ovisno o tome želite li učiniti da vam jagodice budu istaknutije

event 01.02.2022.
Lily Collins i Charlie McDowell / Profimedia

Da biste dobili ‘bottleneck’ treba kreirati duže šiške koje sežu do jagodica pod kutom koji laska licu. Središnji dio se malo po malo skraćuje, održavajući pritom liniju rezanja mekom i isprekidanom.

Samo zato što ‘bottleneck’ šiške nisu u potpunosti ravne, ne znači da će biti potrebno puno vremena ili proizvoda kako bi ih se lijepo oblikovalo. Njihov asimetrični oblik omogućuje puno više slobode i opuštenosti prilikom stiliziranja.

Za središnji dio treba uzeti u obzir duljinu šiški. Ako su kraće, može ih se oblikovati tako da se središnji dio suptilno istakne uz pomoć uvijača ili okrugle četke prilikom feniranja. To će ih tijekom dana držati dalje od očiju, no ne treba pretjerati s uvijanjem. S druge strane, ako su šiške dulje, frizeri predlažu da ih se oblikuje kao ‘curtain’ šiške. Točnije, svaku polovicu šiški usmjerite na bilo koju stranu lica kako bi središnji dio držale dalje od očiju.

Dakota Johnson / Profimedia

Za dulje krajeve koji sežu do jagodica može se koristiti peglu ili uvijač i njima stvoriti blagi val. To će pomoći da ublažite prijelaz sa šiški na ostatak kose. Bez obzira na to kako oblikujete šiške, ne treba na kraju zaboraviti nanijeti malo laka za kosu. Frizeri preporučuju da ga se prvo nanese na češalj ili prste, a potom na kosu. Tako je najbolje izbjeći neželjeni sjaj lica.

Ako niste sigurno je li ovo „kroj“ za vas, bacite pogled na bottleneckove slavnih dama. Dakota Johnson je poznata po svojim ‘bottleneck’ šiškama, a odnedavno ih nosi i Lily Collins.

Lily Collins Charlie McDowell / Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.