StoryBOOK x Severina – 50 nijansi sjajniji

Na kioscima je slavljeničko 50. izdanje magazina StoryBOOK. Dopustite da vas zavede erupcija optimizma, slavlje svježe stvaralačke energije, autentičnosti i slobode. Starring one & only Severina. Dar čitateljima – putno izdanje maskare Naj Oleari Click On Me Extra Volume, idealno za svaku torbicu. Jer StoryBOOK je više od priče

event 18.03.2022.
StoryBOOK x Severina

StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji

Riječ urednice:

Volim magazine otkad mi sjećanja sežu. Tijekom odrastanja zidovi moje sobe i stranice improviziranih moleskina postajali su sve življi. It mjesto susreta mojih ideja i idola, tekstova pjesama, poruka, parola. Zbrkana bitka generacijskih simbola. Jer svi smo mi stvarali neke svoje usputne istine i neke svoje zamišljene svjetove. Kao što smo učili i iz svih bivših i budućih odnosa. Nikad nisam pisala dnevnik, no imala sam te svoje kolaže pune života. Posudiš tijelo koje se nazire kroz prozirnu haljinu Jane Birkin, skineš feminiziranu košulju i misli zapele u oblaku dima s Bowieja, za kontrast negdje izrežeš i auru bad boya koja ide uz bijelu potkošulju dugih rukava, cvjetnu haljinu i angažirane citate Kurta Cobaina. Sada već zračiš onako kako spada i pomalo postaješ ponosna. Kosa i usta se skidaju s Madonne iz faze Steven Meisel – Fabien Baron – monografija “Sex”, još kap parfema i ostalo skiciraš rukom. Moja mala intimna predstava. Naš prvi, iskreni Instagram.

StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji

U mojem slučaju za sve je kriva jedna obiteljska prijateljica koja nije voljela djecu, išli smo joj na živce, ali zato je proputovala svijet i doživjela 96. No moja nona, njezina sušta suprotnost, nije se dala i vukla nas je svuda sa sobom, pa tako i na te ženske kružoke. Čelična lady imala je jednu impozantnu zbirku, album pisama i razglednica svojih udvarača. Za mene je to bio neki novi svemir, lajtmotiv druženja na kojima se prepričavalo dogodovštine i kartalo. Jednom prilikom uspjela sam joj reći da bih jednom kad je više ne bude voljela naslijediti tu osebujnu ljubavnu priču.

Nisam. No prije pet godina dobila sam priliku stvarati kolaže spojene u BOOK i dogodila se ljubav. Svi ti ljudi, redakcija, suradnici, čitatelji, sugovornici ispali su zanimljiviji od Madonne i onih ljubavnika iz pisama i razglednica. Od početka smo znali da želimo originalnost, slobodu, jednakost, kvalitetu, identitet i nešto ludosti. Priznajem, u Storybooku sam provela pet fantastičnih godina i evo nas, iza nas je slavljenički 50. broj, 50 knjiga. Medijska priča od gotovo 300 stranica.

StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji
StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji

Nije lako pisati o slavlju i hvaliti se tom raskoši lijepih rečenica, ekskluzivnih intervjua (od impozantnog Refika Anadola, glumačke zvijezde Tima Rotha, make up ikone Val Garland do Venecije), modnih i business priloga, ljepote i estetike, umjetnosti, kulture, hedonizma – u svijetu koji se mijenja pred našim očima i koji ne možemo shvatiti. No odlučili smo biti opozicija lošim mislima i širiti propagandu uz 50 nijansi sreće, lijepim vijestima. I nuditi individualizirana putovanja kroz umjetnost i zabavu po izboru naših autora.

Čitajte o ženama vrijednim milijardu dolara. Nije lako postati jednorog – šanse za uspjeh iznose otprilike jedan prema pet milijuna. Ako ste pritom i žena, još su mnogo manje. No neke su ipak uspjele preskočiti sve prepreke i ući u svijet velikih igrača. Ili o pokretu otpora koji se dogodio kada su zvijezde poput Lady Gage, Billie Eilish, Oprah Winfrey, Winnie Harlow i naše Jadranke Đokić, koje su srušile nametnute standarde ljepote, odlučile svoje mane pretvoriti u svoj potpis i dio identiteta. Istražite burnu prošlost ženske siluete, od objektivizacije žena do body positivity pokreta ili kako se dogodila evolucija muškog stila. Uronite u SPA oaze i XXL beauty blok. Vodič kroz beauty industriju budućnosti te niz zanimljivih tema iz područja estetske kirurgije i dermatologije savršeno su štivo za početak proljetne sezone. A tu su i feel good mjesta u našoj blizini u koja ćete se odmah zaljubiti.

StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji
StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji
StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji
StoryBOOK x Severina, 50 nijansi sjajniji

Živimo u vrijeme kontrasta. Engleski više nije nužno glavni jezik pop kulture. Tekst koji je točka na “i” zatvara BOOK, objašnjava kako je svijet pop kulture uvelike vođen načinom na koji se odvija život na društvenim mrežama. Najbolji primjer je Met Gala 2021. na kojoj su zvijezde Gen Z bili domaćini, što joj je donijelo neviđenu prisutnost na društvenim mrežama. To je bio prvi veliki događaj na kojem je TikTok preuzeo primat nad Instagramom. S druge strane, dogodio se nesvakidašnji glazbeni show na ovogodišnjem Super Bowlu na kojem su dominirale zvijezde i hitovi Mary J. Blige, 50 Centa, Snoop Dogga, Eminema, Dr. Drea. Opozicije zovu na rasprave, drže nas budnijima. Baš u tom trenutku dogodila se i Severina, naša coverstar i zvijezda prve izdane naslovnice Storybooka. I eto je, Vogue. Drčnija od 50 Centa i Snoop Dogga, kaže kako jaše na valu ženske snage i da se u njoj s proljećem probudio dalmatinski dišpet koji se pretvorio u stvaralačku energiju.

Puše divlji vjetar, bit će izazovno i zabavno. Jedva čekamo nastavak, ideju – tko smo, što smo, kamo idemo, kao društvo, kao medij, kao vaš drug, suputnik, ljubavnik. Priznajte, družili smo se toliko puta u sitne sate, uz jutarnje kave, po sjenovitim plažama, vikendima. Kad se pojavio StoryBOOK, Netflix je zarađivao od iznajmljivanja i dostave DVD-ova, a 15-sekundne videosnimke bile su samo iluzija. Novo slavljeničko izdanje obojeno je energijom optimizma i vizualno osvježeno, bit će lijepo i u budućnosti zajedno s čitateljima i followerima otkrivati nove svjetove i stvarati nove sadržaje, jer sadržaj je ipak kralj.

Raskošan proljetni miks ekskluzivnih intervjua, tema, umjetničkih editorijala, kolumni, inspiracijskih stranica i razgovora sa zanimljivim i autentičnim ljudima čeka vas na kioscima. Voli vas BOOK!

Glavna urednica Vanja Ljubić na setu snimanja modnog editorijala

Autorica: Vanja Ljubić

Fotografije: Mare Milin, Mladen Šarić, StoryBOOK arhiva

Naslovnica:

Coverstar Severina
Art by Mare Milin
Urednica snimanja Vanja Ljubić
Make up Simona Antonović
Styling Katija Šimundić
Kosa Sabina Zeba / frizerski salon Glamour

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.