Sretan rođendan, Annie Leibovitz!

Površnom promatraču modnih zbivanja danas se može učiniti kako svijetom mode vladaju muškarci. Naravno da ta tvrdnja nije bez osnove jer bez obzira na emancipaciju koju žene posljednjih desetljeća postižu u poslovnom svijetu, kada je riječ o vrhu piramide, on je gotovo uvijek rezerviran za muškarce – čak i u modi. Nenad Korkut, naš doktor za modu, u jesenskom izdanju Storybooka otkriva tko su moćne žene mode. A na tronu je svakako današnja slavljenica i portretistica slavnih

event 02.10.2020.
Annie Leibovitz

Annie Leibovitz karijeru je počela kao reportažna fotografkinja, da bi završila kao jedna od najcjenjenijih portretista slavnih, a kako su celebrityji u posljednje vrijeme glavni modni promotori i modeli na stranicama modnih magazina, Leibovitz je postala i jedan od najtraženijih modnih fotografa današnjice. Zanimljiva je ta neobična preobrazba, dobro vidljiva na njezinim izložbama, od slika backstagea koncerata Rolling Stonesa, preko dokumentiranja posljedica rata u Bosni do glamuroznih naslovnica Voguea i Vanity Faira.

Tko su moćne žene modnog biznisa, bilo da je riječ o modnim kreatoricama, novinarkama, fotografkinjama, vizažisticama ili medijskim zvijezdama, u kojem se (do ove iznenadne krize) svake godine okretalo sve više novca i koji je gotovo potpuno izgubio onaj romantični prizvuk koji je imao u prošlom stoljeću, orijentiravši se na velike modne konglomerate, otkrijte u jesenskom izdanju magazina StoryBOOK.

Autor: Nenad Korkut

Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.