Spoj Fendija i Versacea kroz objektiv Stevena Meisela

Kada su renomirane talijanske modne kuće, Fendi i Versace, prošle godine predstavile svoje Fendi by Versace i Versace by Fendi kolekcije, izazvale su popriličnu pažnju publike. Komentari su, kako to obično biva, bili podijeljeni, no Fendace je ispunio misiju – modni magazini i društvene mreže o kolekciji su pričali tjednima. Sada je Fendace dobio i […]

event 10.05.2022.
Fendace

Kada su renomirane talijanske modne kuće, Fendi i Versace, prošle godine predstavile svoje Fendi by Versace i Versace by Fendi kolekcije, izazvale su popriličnu pažnju publike. Komentari su, kako to obično biva, bili podijeljeni, no Fendace je ispunio misiju – modni magazini i društvene mreže o kolekciji su pričali tjednima. Sada je Fendace dobio i službenu kampanju, a neobičan spoj modnih kuća svojim je objektivom zabilježio cijenjeni modni fotograf Steven Meisel.

Fendace
Fendace
Fendace

Premda smo u posljednjih nekoliko godina svjedočili kojekakvim (često i poprilično bizarnim) suradnjama modnih brendova, poprilično je neuobičajeno da dvije luksuzne modne kuće surađuju na način na koji su surađivali Fendi i Versace. No, Kim Jones i Donatella Versace tvrdili su kako nije riječ o ‘suradnji’ već o ‘zamjeni’ (kao i ‘izrazu naklonosti i prijateljstva’) jer je čitava priča bila zamišljena tako da Jones kreira Versace kolekciju iz Fendi kuta, a da Donatella prepoznatljive Versace kodove ucrta u Fendi kolekciju. Ostavimo li terminologiju postrance, Fendace nije ništa drugo nego suradnja, a sada je tu suradnju ovjekovječio i Steven Meisel koje su pozirali modeli poput Adut Akech, Anok Yai, Imaan Hammam, Naomi Campbell i Kristen McMenamy. Fendace kolekcija u prodaju stiže 12. svibnja.

Autorica: Tina Lončar

Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.