Sjajan kvart u kojem ćete se poželjeti izgubiti

Na istoku Londona smjestio se Shoreditch, vibrantni kvart čije pitoreskne ulice djeluju poput šarene, živuće galerije, u kojem se sastaju i miješaju kulture i, prije svega, slave različitosti i caruje kreativnost. Mnogi će reći kako Shoreditch danas više nije ni sjena starog Shoreditcha, koji je u svojim zlatnim danima potkraj devedesetih “izumio neki novi London” i bio sjedište najboljih umjetnika toga doba. No njegov utjecaj ni danas ne treba zanemariti. Unatoč tome što su najslavnija vremena odavno iza njega, Shoreditch je i danas mjesto koje će vas opčiniti atmosferom, ležernošću, šarenilom stilova, nevjerojatnim detaljima koji krase pročelja zgrada i neobičnim, ponekad prilično ekscentričnim atrakcijama

event 03.02.2022.
rivington street Shoreditch hoxton bricklayers arms

S obzirom na to da je Shoreditch londonska prijestolnica street arta, samo šetajući ulicama možete se diviti nekima od najboljih djela ulične umjetnosti, poput originalnog Banksyja u ulici Rivington.

Banksy / Rivington Street / Profimedia

Osim što je neodoljivo fotogeničan, Shoreditch je i meka vintage radnji i malenih butika lokalnih dizajnera, a iza gotovo svakih vrata nalaze se jedinstveni odjevni komadi i modni dodaci kakve nećete pronaći nigdje drugdje.

Shoreditch ima i živahni vikend-buvljak u Brick Laneu, ali i fantastičnu tržnicu cvijeća svake nedjelje, a ondje se smjestio i, premda posve nepretenciozan, jedan od ponajboljih londonskih restorana Rochelle Canteen.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Želite li upiti Shoreditch kakav je nekoć bio, najbolji recept za dašak nostalgije je posjet kultnim pubovima Bricklayer’s Arms i The Owl and Pussycat.

Bricklayer’s Arms / Profimedia

Shoreditch je, naravno, najpoznatiji po sjajnim restoranima koji nude kuhinju iz svih kutaka svijeta, ali i po prilično živahnom noćnom životu koji obećava nezaboravnu zabavu.

Ostale zanimljive city break destinacije istražite u raskošnom zimskom izdanju magazina StoryBOOK.

Tekst: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.