‘Sexify’ – serija o ženskoj seksualnosti s kojom će se žene lako poistovjetiti

Ženske seksualne želje i dalje su, iznenađujuće, relativno tabu i, priznajmo, iako ih povremeno tv serije i filmovi dodiruju i obrađuju, složenije su nego što mnogi (na žalost) znaju. Netflixova najnovija serija, Sexify, poljska je drama koja se frontalno, ‘ravno u glavu’ suočava sa seksom, intimnošću i stvarnošću modernog ženskog iskustva. Slijedeći tri žene koje su krenule u stvaranje aplikacije koja će optimizirati ženski orgazam, produkcija se upušta u veze, obiteljski sukob i samootkrivanje. Radi se o klasičnoj seriji za mlade, punoj simpatičnih likova, pomalo relativnih linija radnje i taman toliko drame da vas navuče na klik na sljedeću epizodu čak i kad to zapravo ne želite

event 17.05.2021.
Sexyfy 4

Kroz osam epizoda serije, radnja se usredotočuje na Nataliju (glumi ju Aleksandra Skraba), antisocijalnog genija koji izbjegava intimu, pokušavajući se proslaviti na akademskom polju. Nakon što su joj rekli da njezin projekt nije ‘dovoljno seksi’ da bi se mogao prijaviti za prestižno tehnološko natjecanje, odlučuje promijeniti smjer i umjesto toga se usredotočiti na onu stvar o kojoj svi na njezinu sveučilištu ne mogu prestati pričati: seks. Uz pomoć svoje nezadovoljne, zaručene, najbolje katoličke prijateljice Pauline (glumi ju Maria Sobocinska) i bivše sustanarke Monike (glumi ju Sandra Drzymalska), Natalia se bavi radom na aplikaciji koja će osigurati da niti jedna žena više nikada ne bude razočarana u spavaćoj sobi.

Priča serije je prilično jasna, direktna; uspješno se međusobno isprepliću tri priče o ženama, istodobno gurajući akciju prema sveukupnom cilju razvoja aplikacije i roka za natjecanje. Svojim realističnim prikazima glumačka postava pojačava jedinstvena i različita iskustva u vezi sa seksom. Dok gledatelji svjedoče njihovim različitim neurednim vezama, neugodnim obiteljskim večerama i osobnim rastom, teško je ne nastaviti gledati. Međutim, s predvidljivim ishodima i dugim epizodama pomalo sam gubila interes. No, nedovoljno da ju ne bih odgledala do kraja.

Serija Sexify je zapravo prepuna skrivenog šarma – i unatoč tome što ima svoje zamjerke – radi se o seriji koju ćete htjeti pogledati do kraja. Zbog dobrog scenarija, sjajne poruke i dobro (staro) seksualno oslobađanje, to je serija s kojom će se svaka žena nesumnjivo moći povezati na neki način.

Foto: Sexify/Netflix

Autorica: Tena Razumović Žmara

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.