Sanjate savršeno mjesto za odmor? Pokušajte s luksuznom vilom iz filma House of Gucci

Prosinac je kao stvoren za malo dekadencije, sanjarenja, pretjerivanja, uživanja, a možda prigodno padne i koji look inspiriran filmom

event 10.12.2021.
House of Gucci

Već mjesecima s nestrpljenjem iščekujemo da film Ridleyja Scotta ‘House of Gucci‘ stigne na filmska platna, a sada kada su se pretpremijere konačno zakotrljale, oduševila nas je još jedna vijest. Luksuzna vila u kojoj uživaju članovi osebujne modne obitelji Gucci otvorena je za goste na popularnoj platformi Airbnb.

Vila koja odiše elegancijom nosi naziv Villa Balbiano i smještena je na zapadnoj obali talijanskog jezera Como koja je inače dom mnogim vilama za odmor svjetskih zvijezda. U filmu House of Gucci, Villa Balbiano kuća je Alda Guccija kojeg igra Al Pacino. Prekrasno zdanje okruženo jezerom, uredno pošišanom živicom i prostranim vrtom datira s kraja 16. stoljeća kada ju je, kao svoju rezidenciju, dao izgraditi talijanski kardinal Tolomeo Gallio. Stoljeće kasnije, u nju je uselio drugi kardinal, Angelo Maria Durini, koji je u njoj ugošćivao talijansku intelektualnu elitu organizirajući bankete i plesove.

Vila Balbiano
Vila Balbiano

Sudeći po opisu na Airbnbu, vila se sastoji od šest spavaćih soba i šest kupaonica. Glamurozni namještaj, umjetnine i sveukupno uređenje odražavaju estetiku devedesetih, ali zračeći luksuzom i obiljem. Naravno, taj luksuz i obilje dolaze u paketu s paprenom cijenom, pa ćete tako jednu noć u Villi Balbiano platiti nešto više od 1.100 američkih dolara. Booking je otvoren od 6. prosinca, a s obzirom na to da je u igri House of Gucci ne sumnjamo da će Villa Balbiano biti hit, posebno među fashionistima.

Lady Gaga u jednoj od scena u slavnoj vili

Autorica: Tina Lončar

Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.