‘SAFETY CUT’ i frizure kakve je nekad nosila Linda Evangelista su hit

Odrastali smo uz kultne kadrove video spota pjesme ‘Freedom’ Georgea Michaela, u kojima Linda Evangelista i Christy Turlington poziraju s (tada) netipičnim frizurama za modele, kratkim i seksi. Pandemija je učinila svoje i natjerala mnoge na sličan, nešto radikalniji rez. Termin ‘safety cut’ skovan je za potrebe ovog trenutka kada nismo bili sigurni što će se događati s pandemijom, a opisuje žensko šišanje koje je kraće nego inače za slučaj da uslijedi još jedan lockdown

event 18.08.2020.
Freedom 90′ Music Video

Ovisno o tome u kojoj ste zemlji ovog proljeća vam se moglo dogoditi da u lockdownu provedete i po nekoliko mjeseci, baš kao i vaša frizura. Kada su se frizerski saloni počeli otvarati do izražaja je došao ovaj novi trend. Naime, iako je kod nekih kosa narasla i više od četiri centimetra, mnoge dame su se odlučile za svaki slučaj ošišati i koji centimetar više nego inače. Tako je nastao takozvani „ safety cut“. Termin je skovan za potrebe ovog trenutka u vremenu kada nismo sigurni što će se događati s Covid-19 pandemijom, a opisuje žensko šišanje koje je kraće nego inače, za slučaj da uslijedi još jedan lockdown. Budući da je bob ovogodišnji ljetni trend, čini se da je vrijeme idealno za eksperimentiranje s kraćim frizurama.

Profimedia
Profimedia

Osim šišanja promjene su se dogodile i kada je bojanje kose u pitanju. Mnoge su dame iskoristile lockdown da konačno puste svoju prirodno prosijedu ili sijedu kosu. Druge su pak morale popraviti štetu koju su napravile farbajući se same kod kuće. Neke su zbog toga morale u više navrata raditi pramenove kako bi ujednačili nijanse na glavi. Ono što je sigurno u ovo nesigurno vrijeme je da je lockdown mnogima uz beauty navike promijenio i osobni opis. Neke žene koji su godinama nosile pramenove u vrijeme lockdowna su počele same bojati cijelu kosu te ostale pri tome i nakon otvaranja frizerskih salona. Druge su pak shvatile da s pramenovima duže mogu izdržati bez frizera pa su se odlučile s tom strategijom nositi s mogućnošću još jednog lockdowna. Bez obzira u koju od ovih skupina spadali „safety cut“ će ove godine učiniti da budete u trendu.

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih Lindinih lookova s kraćom frizurom za inspiraciju:

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.