Restoran posvećen Diorovoj ljubavi prema francuskoj kuhinji

Dior je modnu priču začinio i restoranom Monsieur Dior. Menu je inspiriran bogatom ostavštinom pariške modne kuće, te posebice kuharicom Christiana Diora ‘La Cuisine Cousu-Main’ koju je legendarni modni dizajner, u samo 4.000 primjeraka, izdao 1972. godine, a cijeli koncept odiše Diorovom estetikom

event 06.07.2022.
Dior je modnu priču začinio i restoranom Monsieur Dior

Francuska modna kuća Dior nedavno je ponovno otvorila svoj kultni butik u Parizu na adresi 30 Montaigne, a osim butika i uživanja u modnim čarolijama svojim je kupcima odlučila ponuditi potpuno iskustvo te je modnu priču začinila i restoranom Monsieur Dior.

Dior je modnu priču začinio i restoranom Monsieur Dior

Restoran, čije uređenje prati Dior estetiku u svakom detalju, od umjetničkih djela na zidovima preko uzoraka na stolcima, posvećen je ljubavi Christiana Diora koju je gajio spram francuske kuhinje i umjetnosti koju krije prezentacija svakog jela. Jelovnik Monsieur Dior stoga u svakom segmentu odražava francuski stil života, a za uživanje u gastronomskim specijalitetima zadužen je chef Jean Imbert koji trenutno, uz Anthonyja Clémota, vodi i Le Restaurant Monsieur Dior i La Pâtisserie Dior.

Dior je modnu priču začinio i restoranom Monsieur Dior

Menu je inspiriran bogatom ostavštinom pariške modne kuće, te posebice kuharicom Christiana Diora ‘La Cuisine Cousu-Main’ koju je legendarni modni dizajner, u samo 4.000 primjeraka, izdao 1972. godine. Osim restorana i butika, Diorova pariška oaza na adresi 30 Montaigne nadopunjena je s tri čarobna vrta i galerijom, a renovacija prostora trajala je pune dvije godine.

Autorica: Tina Lončar
Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.