Prodaje se NFT kolekcija djela Salvadora Dalíja

Kolekcija, predstavljena ovih dana, sadrži osam skulptura nadrealističkog majstora, a kupovinom nekog od ovih djela podržavate rad jedne od najvećih zbirki Dalíjevih umjetničkih djela

event 26.04.2022.
Showtime

Objava prve NFT kolekcije umjetničkih djela Salvadora Dalija poklopila se s otvaranjem napuljske izložbe “Spellbound: Scenography of a Dream” koja nam u crkvi Santa Maria Maggiore della Pietrasanta predstavlja radove Dalija i Alfreda Hitchcocka.

Zbirka NFT-a sadrži digitalnu umjetnost osam skulptura nadrealističkog majstora, uključujući njegov Ples vremena III, Lady Godivu i Plemstvo vremena. Ovu kolekciju omogućila je digitalna platforma Artscapy u partnerstvu s Dalí Universeom.

Za tehnološki startup, projekt je prekretnica u njegovoj misiji da umjetnost približi novoj generaciji kolekcionara na internetu. Dalí Universe upravlja pak jednom od najvećih privatnih zbirki Dalíjevih umjetničkih djela, uključujući prava na 25 skulptura i više od 100 slika.

Kolekcionari ove NFT-ove mogu kupiti izravno na Artscapyjevoj stranici ili putem platforme Dalí Universe. Za kolekcionare NFT-a, ova djela imaju sasvim razumnu cijenu: 30 dolara za jedan od 9999 dostupnih primjeraka. Prikupljenim novcem podržat će se umjetnička misija Dalí Univesea.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.