Popularni memei preselili s interneta na londonsku izložbu

Meme kultura toliko se duboko uvukla u sve pore online svijeta da gotovo više ne možemo zamisliti kako bi internet izgledao da je nema

event 11.05.2022.
Meme Miley Cyrus

Memei nas nasmijavaju, razotkrivaju društvene fenomene, ukazuju na probleme, potiču rasprave, a sve to čine u kratkoj i brzoj formi koju je naprosto nemoguće ne voljeti. Šanse da prođe dan, a u inbox vam ne sleti barem jedan meme, gotovo da su ravne nuli.

No, iako smo navikli vidjeti ih tek dok scrollamo svojim pametnim telefonima, memei su nedavno dobili priliku da izađu iz okvira interneta i ukrase i offline svijet. Umjetnik Cem A., koji stoji iza super popularnog profila @freeze_magazine, a koji od 2019. godine prati 120.000 followera svoje je memee izložio na izložbi u Londonu u Barbican Centeru. Cem, koji je po struci antropolog, na svom je profilu dosad surađivao s brojnim umjetnicima, znanstvenicima i različitim tipovima organizacija, a njegovi memei često su se bavili opstankom i otuđenjem u svijetu umjetnosti. Izložba nosi naziv ‘Hope You See Me as a Friend‘ te je prva koju je Cem A. prikazao londonskoj publici. Umjetnik je izjavio kako mu je u cilju izmjestiti memee iz njegovog ‘prirodnog okruženja’, te ga kao digitalnu formu koja postoji samo na internetu prenijeti u offline svijet, izdvojiti neke njegove ključne elemente, i pratiti kako će, putem posjetitelja, ponovno pronaći put do online sfere. Nadamo se da će Cam sa svojim memeima uskoro krenuti na turneju.

Meme Miley Cyrus

Autorica: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.