Podočnjaci su nova beauty opsesija, evo nekoliko načina kako ih smanjiti

Nakon što smo beskrajnim nošenjem maski fokus s usana prebacili na oči, taj dio lica je postao fokalna točka beauty industrije

event 28.02.2022.

Kada je u pitanju industrija ljepote sve češće se troši na preparativu, svjež izgled, kao i osnovne preparate i tretmane. Ono što je sigurno, u fokusu su serumi i hidratantne kreme te maskare za oči u spoju s laganim korektorom. No, ni dobra maskara neće pomoći ako ispod očiju imate tamne vrećice koje odaju umor. Upravo zbog toga podočnjaci su nova beauty opsesija, a evo nekoliko načina na koje ih se može smanjiti ili ukloniti:

– najlakše ih je naravno prekriti korektorom ili osvježiti posvjetljivačima s česticama koje reflektiraju svjetlost. No kako vrijeme prolazi taj pristup pomaže sve manje jer stareći koža postaje sve opuštenija, a prostor ispod očiju naboran i otečen. Kao i obično od pomoći je pripaziti na prehranu, a u ovom slučaju dobro dođe hrana bogata vitaminom B12, na primjer špinat, marelice i grašak.

– pomaže i piti puno vode te izbjegavati alkohol i cigarete. Sljedeći korak je ulaganje u kremu za područje oko očiju bogatu vitaminima. Kako bi se renovirao volumen kože ispod očiju i uklonili tamni krugovi koriste se i retinoidi koji pomažu izgradnji dermalnog kolagena te smanjuje bore. Uz to se preporučuju i tretmani radiofrekvencijama kojima se stimulira nastajanje kolagena i elastina ključnih za učvršćivanje kože.

– tu je i minimalno invazivna mezoterapija koja se sastoji od ubrizgavanja koktela vitamina, amino kiselina i minerala u slojeve kože kojima se postiže svjež izgled kože.

Ako ne pomaže ništa od navedenog u ponudi su i fileri kojima se pune udubljenja te učvrsti i zagladi koža oko očiju. Jedan od manje invazivnih tretman je i thread lift. Svojevrsni face lifting koje vam nakon 45 minutnog tretman daje poprilično zategnut izgled koji se s vremenom opušta, te uz to potiče proizvodnju kolagena. Uz podočnjake sve veći je fokus i na kapke jer tretman podizanja kapaka otvara pogled i daje svježiji i pomlađen izgled.

Autor: Vedrana Sunko

Foto: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.