Počela je bogata sezona europskih glazbenih festivala

S obzirom na to da je u posljednje dvije godine COVID-19 uništio sve naše planove o putovanjima, sad je pravo vrijeme da se napokon dobro zabavite. Ljeto je i vrijeme glazbenih festivala širom kontinenta. Ovo je popis nekih europskih glazbenih festivala za koje se još uvijek mogu nabaviti ulaznice. Prvi od njih upravo počinju pa požurite

event 08.06.2022.
LOLLAPALOOZA-PARIS-2022-LINEUP

Grace Jones’ Meltdown Festival
Kada: od 10. do 19. lipnja
Gdje: London, Velika Britanija
Web stranica: southbankcentre.co.uk
Na 27. izdanje ovog festivala kojeg organizira glazbena ikona Grace Jones pozvani su izvođači iz cijelog svijeta, od Peaches, preko Skunk Anansie, do Baaba Maala. Jedan ili dva eventa su već rasprodana, ali s obzirom da festival traje deset dana, naći će se i ulaznica za one s najbržim prstom.

Caribana Festival
Kada: od 15. do 19. lipnja
Gdje: Crans-près-Céligny, Švicarska
Web stranica: caribana-festival.ch
Organiziran na idiličnim obalama Ženevskog jezera, Caribana se s pravom naziva “najmanjim velikim festivalom”. Ove godine glavne kao zvijezde pozvani su The Offspring, Fatboy Slim i Mika, a ulaznice su još uvijek dostupne za svih pet dana trajanja festivala.

Open’er Festival
Kada: od 29. lipnja do 2. srpnja
Gdje: Gdynia, Poljska
Web stranica: opener.pl
Jedan od najvećih glazbenih festivala u Poljskoj, Open’er Festival ove će godine publiku mami izvođačima kao što su Dua Lipa, Imagine Dragons, The Killers i mnogi drugi. Ulaznice su još uvijek dostupne putem web stranice festivala, uključujući višednevne, kao i kombinacije ulaznica s mjestima u festivalskom kampu.

Afro Nation
Kada: od 1. do 3. srpnja
Gdje: Portimão, Portugal
Web stranica: afronation.com
Proglašen najvećim svjetskim afrobeat festivalom, Afro Nation se održava svakog ljeta na plaži Praia da Rocha, južno od Portimãa u Portugalu. Ovo izdanje predstavlja svjetske zvijezde uključujući Burna Boya, Chrisa Browna i Megan Thee Stallion. Ulaznice, pa i one VIP, još uvijek su dostupne na njihovoj web stranici.

Rolling Loud Portugal
Kada: od 6. do 8. srpnja
Gdje: Portimão, Portugal Web stranica: festicket.com
Ako vam tri dana Algarvea nije dosta, nakon Afro Nationa samo se na plaži Praia da Rocha prebacite na Rolling Loud, “najveći svjetski hip-hop festival”. Ovo će biti prvo europsko izdanje Rolling Louda. Pa ako se želite pridružiti zabavi, ulaznice su i dalje su dostupne, kako one obične tako i one VIP.

Mad Cool Festival
Kada: od 6. do 10. srpnja
Gdje: Madrid, Španjolska
Web stranica: madcoolfestival.es
Ako se odlučite za provod u Madridu, morat ćete požuriti jer je sve manje karata u prodaji. Ostalo je još nekoliko dnevnih i VIP ulaznica za posljednjih nekoliko dana festivala, stoga se brzo prijavite ako želite vidjeti Arlo Parks i Aleesha.

Tomorrowland
Kada: od 15. do 17. srpnja, od 22. do 24. srpnja i od 29. do 31. srpnja
Gdje: Boom, Belgija
Web stranica: tomorrowland.com
Jedan od najvećih svjetskih EDM festivala organizira novu prodaju ulaznica, a do prvog dana festivala ostaje samo mjesec dana. Spletom okolnosti, kažu organizatori Tomorrowlanda, posljednjih nekoliko mjeseci vraćeno oko 10.000 ulaznica koje su ponovno puštene u prodaju. Putem njihove web stranice možete kupitii razne smještajne i turističke pakete.

Lollapalooza Paris
Kada: od 16. do 17. srpnja
Gdje: Pariz, Francuska
Web stranica: lollaparis.com
Na ovom dvodnevnom festivalu u Parizu na pozornicu hipodroma Paris Longchamp izaći će Imagine Dragons, Pearl Jam, Megan Thee Stallion i mnoge druge svjetske zvijezde. U prodaji još uvijek ima dovoljno ulaznica, uključujući one jednodnevne i dvodnevne ulaznice, kao i VIP pakete.

All Points East
Kada: od 19. do 20. kolovoza, od 25. do 28. kolovoza
Gdje: London, Velika Britanija
Web stranica: allpointseastfestival.com
Festival All Points East održava se tijekom dva vikenda u londonskom Victoria Parku, a obuhvaća koncerte kao i slobodne aktivnosti tijekom tjedna. Ulaznice za nastupe izvođača kako što su Gorillaz, Tame Impala ili Nick Cave & The Bad Seeds mogu se nabaviti putem web stranice festivala.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.