STORYBOOK

Pet bojanki za ljetno opuštanje živaca, aktivizam i modnu inspiraciju

Sezona kupanja i godišnjih odmora je počela, a osim kao razbibriga za na plažu, bojanke su izvrsna pomoć za sve one koji žele malo odmoriti glavu od posla i svakodnevnog stresa. Donosimo pet zanimljivih bojanki za odrasle, koje opuštanje uz bojice, osim smirujućim, mogu učiniti inspirativnim, modnim pa čak i aktivističkim. Zašto ovo ljeto ne biste pronašli umjetnika u sebi?

event 18.06.2020.
Vogue

Floribunda

Londončanka Leila Duly je napravila karijeru crtajući floralne motive inspirirane engleskim ladanjem, Columbia Road cvjetnom tržnicom i viktorijanskim botaničkim printevima. Njezine najbolje prodavane knjige s posterima su Floribunda i The Flower Year koja prati cvijeće kroz sezone i nudi romantične crteže koji se mogu bojati i uokviriti.

Izvor: Press

Fonda del Sol

Dizajner interijera Alexander Girard je nacrtao više od 80 raznobojnih motiva sunca za interijer restorana La Fonda del Sol na Manhattanu, koji su korišteni na jelovnicima, kartama i uniformama zaposlenika. Fonda del Sol bojanka nudi kolekciju njegovih varijacija sunca.

Swedish Modern

Ova bojanka donosi priču o čuvenoj švedskoj tvrtki za uređenje interijera Svenskt Tenn, koju je 1924. osnovala Estrid Ericson, a pridružio joj se arhitekt Josef Frank. Bojanka donosi reprodukcije Frankovih printeva i komada namještaja te arhivskih fotografija.

Izvor: Press

Black Lives Matter

Umjetnik, boksač i bivši zatvorenik Marque Hall je kreirao Black Lives Matter i Black Patriots books kao svjedočanstvo afro-američke povijesti. U njima komemorira više od 100 žrtava policijske brutalnosti, među kojima su Trayvon Martin i Tamir Rice, te daje počast Muhammad Aliju i Rosi Parks.

Izvor: Press

Vogue Colors A to Z

Vogueova bojanku nudi abecedu inspiriranu erom jazza i donosi 26 legendarnih naslovnica slavnog časopisa objavljenih u periodu od 1912. do 1932. godine. Uz mnoštvo Art Deco uzoraka i šarmantnih ilustracija prostora bojanka sadrži stranice moderno odjevenih žena uređenih za nesvakidašnje prilike te svakim potezom bojice donosi novu modnu inspiraciju.

Izvor: Press

Autor: V.S.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.