Pamela Anderson je pop art kolekcionarka, a i artisti su potajno zaljubljeni u nju

Za njenu ljubav prema umjetnosti zaslužan je djed koji je volio mitologiju i bajke. Kaže naučio ju je mnogo toga, ali i opskrbio zanimljivom literaturom kao što su djela Carla Gustava Junga, Josepha Campbella i pjesnika Roberta Blya. Naravno, Pamela Anderson je, intrigantna kakva je, zanimljiva umjetnicima, tako da je ljubav obostrana

event 10.11.2020.
Daily Instagram Posts

„Sretna sam što imam puno dobrih prijatelja koji su umjetnici, a posjedujem i djela Eda Ruscha, Richarda Princea, Davida LaChapellea. Nemam ni jedno djelo Jeffa Koonsa, no uvijek me stavlja u svoja umjetnička djela. Sjećam se kada sam upoznala njegovu majku u Švicarskoj na Art Baselu, provela me je kroz njegove radove i govorila „ Ovo je tvoja ruka, ovo je tvoja dojka, ovo je tvoja kosa…“ Nisam imala pojma da me Jeff koristi u svojim radovima“, kaže Pamela Anderson.

Naslikao ju je i Ed Ruscha, koji ima i kolekciju njenih fotografija u vrućim hlačicama, a Richard Prince je bio čest gost u njenom domu. „Šetali smo se plažom držeći se za ruke. On je nosio bijele Speedo kupaće gaće i svi su mislili da je moj ludi ujak ili nešto slično. Uz to što je napravio mnoštvo njenih fotografija s jednom takvom je razvalio i Instagram. S druge strane ona je ponosna vlasnica njegove Show Girl Nurse slike iz serije Nurses.

„Može se reći dok ja sakupljam pop art, pop artisti također sakupljaju mene“, kaže slavna Playboyeva zečica za Financial Times te dodaje „Kažu mi da svaki put kada prođem kroz vrata to je umjetnički performans. Znate, oni gledaju na mene kao na živuće djelo pop arta, što je velik kompliment. Pop art smatram neustrašivim i autentičnim a ja iskreno mislim da su umjetnici borci za slobodu svijeta. Danas imamo sve te političko korektne stvari oko kojih moramo plesati i zaista je osvježavajuće imati ljude koji će progovoriti“.

Za njenu ljubav prema umjetnosti zaslužan je djed koji je volio mitologiju i bajke. Kaže naučio ju je mnogo toga, ali i opskrbio zanimljivom literaturom kao što su djela Carla Gustava Junga, Josepha Campbella i Roberta Blya. „ Kad sam došla u LA sletjela sam na dan kada se održavao Gay Pride i kao tako otvorena osoba puna fantazije i mašte završila sam u Playboyevoj vili. Volim umjetnost i voljela sam ono što sam tamo doživjela, osjećala sam se kao u filmu. Još uvijek je tako. U Playboyevoj vili je bilo djela Salvadora Dalija i sjećam se Hefnera koji je rekao da sam jedina od cura znala tko je on“ , prisjeća se Anderson te dodaje da umjetnička djela ne kupuje kao investicije već ih drži izložene. Iako bi rado posjedovala Andyja Warhola, više od toga je veseli što i njena djeca pokazuju interes prema umjetnosti.

„Moj sin Brandon je kupio velikog Ruscha i za njega dao novac koji je zaradio glumeći. Ako su vam djeca romantična i vole umjetnost, za mene je to uspjeh jer to znači da su hrabri, zanimljivi i da ne prate krdo. Vrlo sam sretna zbog toga. „priznaje Pamela Anderson koja je danas kreativna direktorica online socijalne platforme Jasmin.

Autor: V.S.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.