Ovo nije još jedan uobičajeni luksuzni spa, ovo je HOLISTIČKI RAJ

Nekoliko sati jugozapadno od Atene na padinama Peloponeza nalazi se Mistras, posljednja bizantinska utvrda, a zabačen u sjenu planine smjestio se Retreat Euphoria. Njegova jezgra izgrađena je u tornju koji se nalazi čak 25 metara ispod zemlje dok spiralne stepenice vode iz mračnog okna prema svjetlu plavog neba, predstavljajući tako naše unutrašnje putovanje. Ovo nije uobičajeni spa, već čudesno mjesto utemeljeno u ef zin idealu čiju su filozofiju razvili stari Grci. Zavirite

event 06.10.2020.
Euphoria Retreat

To je zanimljiva fuzija istoka i zapada, Bizanta i zena, energetske medicine i tradicionalne kineske medicine pet elemenataTheta healing, meditacija, biomedicina i inovativna znanost na ovom se mjestu isprepliću. Holistički pristup je dio vizije osnivačice Marine Efraimoglou, koju je ozbiljna borba s rakom u njezinim kasnim 20-im godinama odvela na put istraživanja svijeta iscjeljivanja, a zatim (kako bi studirala kinesku medicinu) i napuštanja uspješne bankarske karijere. Euphoria je njezin dugogodišnji san, a dizajnirala ga je Marinina sestra, arhitektica Natalia.

Jedinstveni transformativni spa u prizemlju ima vrhunskog molekularnog nutricionistu Georgea Leona, čiji program je također usmjeren postizanju balansa, odnosno stanja kojeg je Hipokrat nazvao „eucrasia“, a to je ujedno i ime Leonove tvrtke koja radi u partnerstvu s Euphoriom nudeći inovativan 3GL test spa gostima, kao i nutrigenomski program koji gleda kako naš životni stil utječe na manifestaciju naše genetike.

3GL terapija kombinira detaljni upitnik s Euphorijinom nutricionistkinjom Antoniom Vasilakoz, koja iz krvi mjeri nivo glutacije i daje vrijedan uvid u nečiji metabolički sistem. Na osnovu toga kreira mediteranski jelovnik od pet jela, koji regulira glukozu u krvi i biokemijski plan prehrane koji balansira glikogen u jetri i mišićima te osigurava antioksidanse. Uz to još ide i individualizirani plan vježbanja s intervalnim treningom niskog intenziteta. Između obroka i vježbi gosti imaju vremena za aktivnosti kao što su detox tretmani i uživanje u neobičnom hamamu.

Terapija se nastavlja i nakon posjeta Euphoriji s personaliziranim tromjesečnim nutritivnim planom i programom, koji se klijentima šalje svaka tri tjedna. Budući da stanična memorija traje dvije do tri godine nastavi li se jesti kao prije programa moguće je da će se tijelo vratiti u neravnotežu u kojoj je i bilo, stoga se programa treba držati duže vrijeme.

Autor: V.S.

Foto: press, Instagram

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.