Ove serije bismo stalno mogli gledati zbog – stila

Odijela oštrog, savršenog kroja, naglašena ramena, komadi s potpisom brendova kao što je Stella McCartney i ‘ultra-lux’ krojevi postaju posebno mjesto u pop kulturi upravo zahvaljujući ovakvim likovima.

event 29.11.2021.

Dok nas do kraja treće sezone tv serije ‘Succession‘ dijeli još svega par epizoda, ne mogu ne primjetiti koliko serija ima stila. Posebno lik Shiv Roy koju glumi Sarah Snook. Njezine hlače visokog struka, strukturirane košulje i veste od kašmira samo su naznaka prikrivenog luksuza koji razbija more skupih, ali dosadnih odijela muškog svijeta koji ju okružuje. Za sada mi se čini da je Shiv Roy jedini ženski lik koji uspješno nastavlja dominirati poslovnom elegancijom nakon Claire Underwood u ‘House of Cards’. Odijela oštrog, savršenog kroja, naglašena ramena, komadi s potpisom brendova kao što je Stella McCartney i ‘ultra-lux’ krojevi postaju posebno mjesto u pop kulturi upravo zahvaljujući ovakvim likovima.

Succession

I dok čekamo prosinac i početak serije ‘And Just Like That’, nastavka kultne ‘Sex & The City’, nije zgorega podsjetiti se svih kultnih kombinacija koje su seriju učinile kultnim statusom u modi devedesetih i ranih dvijetisućitih. A najlakše nam je to učiniti ako posjetimo Instagram profil @everyoutfitonsatc.

‘Mad Men’ je serija koja nas je podsjetila na prekrasne krojeve kasnih pedesetih i ranih šezdesetih godina dvadesetog stoljeća. I između dima cigareta i žestokog pića u podne, na poslu, u oglašivačkoj agenciji, serija je napravila pravi ‘come back’ uglađenog odijevanja; muškaraca i žena. Svi likovi su bez obzira na karakter i situaciju prekrasno, elegantno, odmjereno odjeveni. Iza te uglađene vanjštine likova dešava se prava drama u novonastalom poslovnom agencijskom svijetu što čini jedan jako uspješan i uzbudljiv vizualni spoj.

Ewan McGregor utjelovio je američkog modnog dizajnera Roya Halstona Frowicka u Netflixovoj seriji ‘Halston’, a koja je na male ekrane došla prošlog svibnja ove godine. Prekrasna moda, interijeri, glazba, atmosfera; sve zajedno razlog su za ponovno bingeanje ove petodijelne mini serije.

Serija ‘Girls’ što se stila tiče, kombinirala je ama baš sve. Gledali smo genijalna boho, hipster, japanska, njujorška, europska, urbana, pa i ‘country girl’ rješenja, a sve u kombinaciji s francuskim chicom. Poseban utisak je ostavio lik Jesse koja je s odjećom ostavljala trag kao i sa svojim postupcima. Šokantan i jako privlačan.

Kriminalistički triler ‘The Fall’ osim odlične fabule, izvrsne glume Jamieja Dornana i Gillian Anderson, donosi i možda ne na prvu očita, ali jako zanimljiva kostimografska rješenja. Uz karakter DSI Stella Gibson, a koju glumi Gillian Anderson, savršeno, ali savršeno(!), odgovaraju njezine besprijekorne svilene košulje. Ovdje vidimo koliko i naoko neprimjetan dio kostimografije također gradi lik.

‘Killing Eve’ je s prvim trailerom pokazala da nas u seriji čekaju sjajni modni trenuci, tu ružičastu haljinu nikada nećemo zaboraviti!

Iako od povijesne drame i očekujemo bogate i elaborirane kostime, oni serije ‘The Crown’ donose pregled kroz toliko stilova i desetljeća da bismo mogli seriju shvaćati i kao edukativan alat za povijest mode dvadesetog stoljeća!

Tekst: Tena Razumović Žmara

Fotografije: Killing Eve, Halston, Succession, @everyoutfitonsatc

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.