Otkrijte kako izgleda kada interijeri iz kultne serije ‘Simpsoni’ dobiju Wes Anderson makeover

Animirana TV serija “Simpsoni” Matta Groeninga, kroz svojih se 30 sezona i više od 600 epizoda duboko ucrtala u pop kulturu, pa tako i njihovi interijeri. Inspirirani prepoznatljivim kadrovima soba, ureda, kafića i nuklearke iz serije koji desetljećima nisu promijenili izgled, dizajneri u HomeAdvisoru odlučili su im podariti vrlo neobičan make-over vođeni kičastom estetikom obožavanog filmskog redatelja Wesa Andersona

event 04.02.2021.
Simpsoni u stilu Wesa Andersona

Serija se satirički osvrće na američki način života, a njegovi likovi odavno su postali dobro poznati gosti na našim TV ekranima. No, osim osebujnih karaktera, vrlo smo dobro upoznali i interijere koji se provlače kroz seriju, od dnevne sobe s velikim trosjedom i slikama na zidu, Lisine sobe, ureda Mr. Burnsa ili kafića s biljarskim stolovima koji drži osebujni Moe.

Inspirirani interijerima iz serije koji desetljećima nisu promijenili izgled, dizajneri u HomeAdvisoru odlučili su im podariti vrlo neobičan make-over vođen kičastom estetikom obožavanog filmskog redatelja Wesa Andersona. Kuća obitelji Simpsons, smještena na adresi 742 Evergreen Terrace u Springfieldu, prva je bila na tapeti za “renovaciju”, a nakon nekoliko intervencija počela je sličiti na onu iz drame “The Royal Tenenbaums”. Naravno, zadržavajući osnovne karakteristike kako bi i dalje imala prepoznatljiv look.

‘Simpsoni’ u stilu Wesa Andersona
‘Simpsoni’ u stilu Wesa Andersona

Dizajneri su dom Homera i Marge ispunili zanimljivim vintage detaljima poput lampi, novim kožnatim trosjedom, novim slikama, tapetama, antikvitetima te upadljivim bojama među kojima, jasno, dominira ružičasta. Naravno, pritom se držeći simetrije kao jedne od osnovnih karakteristika estetike Wesa Andersona. Make-over je doživjela i notorna Springfieldova nuklearka, kafić je dobio stylish prozore, a ured Mr. Burnsa ukrašen je novim detaljima kao što su kristalni luster i gigantski polarni medvjed.

‘Simpson’ u stilu Wesa Andersona

Autor: Tina Lončar
Fotografije: press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.