Opustite se u fantastičnim art svjetovima Saše Šekoranje

On je umjetnik i vizionar. Potpis mu je prepoznatljiv i iznimno tražen. Stvara prekrasne arhitektonsko dizajnerske i umjetničke priče – i to samo one koje ga inspiriraju jer za njega biti umjetnik znači biti slobodan. Naša kolumnistica, voditeljica MIA KOVAČIĆ, u ljetnom broju StoryBOOK-a razgovarala je sa SAŠOM ŠEKORANJOM i otvorila nam vrata njegovih udobnih, životnih, raskošnih i prekrasnih svjetova

event 20.08.2020.
Saša Šekoranja
Saša Šekoranja

Kupujem impulzivno, bez puno razmišljanja jer u glavi već slažem interijer ili izlog cvjećarnice. Za mene nema propuštene prilike. Radije ću poslije baciti nego propustiti. Uglavnom, skupljam i gomilam! Nekad se oduševim stvarima koje sam kupio još prije 20 godina, a potpuno sam na njih zaboravio – priča nam Saša Šekoranja, umjetnik koji svoje bajkovite priče pronalazi na buvljacima, u galerijama, antikvarijatima…

“Volim udobne, životne i raskošne interijere. Nisam fasciniran perfekcijom. Ljudi su često opterećeni usklađivanjem boja i poravnavanjem svih neravnina u prostoru, a to zapravo stvara beživotne interijere. S tim se stalno borim u svom poslu i želim to ‘omekšati’, odnosno stvoriti onaj fini ples između modernog i klasičnog. Pravilo je da nema pravila pa radim po osjećaju i u kontekstu. Drago mi je kad čujem da se moj interijer, slika ili buket mogu odmah prepoznati, no ne znam točno koja je formula. Možda zato što između svega čime se bavim nema čvrstih granica…”

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

“U mojoj karijeri sve se događalo postupno. Otvorio sam neobičnu cvjećarnicu i s time je sve počelo. Radim puno i različite projekte, ali samo one koje me inspiriraju i koje mogu imati pod kontrolom…”, priča omiljeni umjetnik te dodaje kako je njegovo utočište njegova cvjećarnica.

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

“To je moj atelje, muzej, moj izlog, moja reklama… Tu se najbolje osjećam. Tako komuniciram s publikom, družim se, gledam i osluškujem njihove reakcije. Osmišljena je kao teatar. Pomične stijene, cugovi, reflektori… sve kako bih stalno mogao mijenjati postav, raditi instalacije i prodavati. U cvjećarnici ludujem. Jedan sam dan u strogom minimalizmu u svojim crtežima i sivim kubusima, a za tjedan dana pretvaram je u francusku slastičarnicu. Usudim se, provociram… No na kraju dana pomalo sam staromodan tip. Ne vozim automobil, gotovo svaki dan ručam kod roditelja, ne izlazim često i sve više živim na selu. Sagradio sam i kuću u Istri i to mi je sada drugi dom. Volim taj suvremeni način života na selu, pomalo idealiziran..”

Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva
Privatna arhiva

Cijeli intervju i više fotografija potražite u ljetnom izdanju magazina StoryBOOK

StoryBOOK

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.