Omiljena oaza lokalcima, ali još uvijek neotkriven dragulj turistima

Pokrenut 2006. godine kao projekt madridskog ureda za kulturu i sport, Matadero Madrid glavnom gradu Španjolske donosi nemjerljivu vrijednost na polju umjetnosti i kulture općenito. Svoje je mjesto pod suncem pronašao zamijenivši bivšu klaonicu i stočni sajam na adresi Plaza de Legazpi 8. Danas je dom različitim umjetnostima, mjesto na kojem se održavaju umjetničke izložbe, kazališne predstave i performansi, projekcije filmova, pa čak i razne tribine s eminentnim gostima iz kulture

event 04.02.2022.
Festive atmosphere at Matadero Madrid for the San Isidro festivities

Uz to što nudi vođene ture kompleksom posve besplatno (uz prethodnu najavu), Matadero ima i pregršt drugih sadržaja. Kako biste lakše razgledavali grad, možete, primjerice, unajmiti bicikl u Madrid Río Parku te uživati u gastronomskim delicijama.

Profimedia
Profimedia

Jedan od restorana koji posjetiteljima stoje na raspolaganju je šarmantna Cantina, čija je kuhinja bazirana na jedinstvenom kulinarskom projektu “Olivia te Cuida”, koji se temelji na domaćoj i organskoj kuhinji, a tu je i Cafe Naves, bar u foajeu u kojem se možete zabaviti prije kazališnih predstava.

Premda grad cijele godine vrvi turistima, Matadero je mjesto koje je još pomalo neotkriveno i u njemu zasad većinom uživaju lokalci. No s obzirom na sadržaj koji nudi, pitanje je vremena kad će doći na turističku mapu grada. Posjetite ga dok još nije postao previše razvikano mainstream odredište!

Ostale zanimljive city break destinacije istražite u raskošnom zimskom izdanju magazina StoryBOOK.

Tekst: Tina Lončar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.