‘Nothing Compares’ – jedva čekamo pogledati dokumentarac o Sinéad O’Connor

Dokumentarni film ‘Nothing Compares’ premijerno je prikazan na festivalu dokumentarnog filma u Kopenhagenu CPH:DOX, a već i sam naziv filma budi asocijacije na jednu od najvećih irskih glazbenih zvijezda Sinéad O’Connor i hit ‘Nothing Compares 2 U’ koja joj je 1990. godine osigurala svjetsku slavu

event 12.07.2022.
1990., Sinead O’Connor u iconic videu za pjesmu ‘Nothing Compares To You’ (©Chrysalis)

Iza filmske priče o Sinéad O’Connor stoji nagrađivana irska redateljica Kathryn Ferguson koju je na pričanje životne priče glazbene zvijezde potaknula sama ljubav prema glazbi i utjecaju koji je O’Connor imala na mlade devedesetih godina. No, osim glazbe koju je stvarala, Ferguson je na snimanje dokumentarca potaknuo i sam život Sinéad O’Connor, ispunjen kontroverzama, izazovima, dramama i strašnim obiteljskim tragedijama, kao i njezino aktivističko djelovanje kroz koje je često bez zadrške progovarala protiv rata, zalagala se za ženska prava, osuđivala prijestupnike i zlostavljače te otvoreno kritizirala religiju premda je i sama 2018. godine prešla na islam promijenivši ime Shuhada’ Sadaqat.

Sinead O’Connor

U filmu, O’Connor se kritički osvrće na glazbenu industriju devedesetih na koju često gledamo nostalgično, ali i to koliko joj je publika zamjerila pojedine stavove. Poprilično smo sigurni da je dokumentarac o životu Sinéad O’Connor onaj koji se isplati pogledati!

Autorica: Tina Lončar
Fotografije: Profimedia

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.