Najkul kafić za mačke nalazi se u Šangaju

U Šangaju postoji igraonica kojom vladaju mačke, a ljudi su tu tek prolaznici. Sve, baš sve u ovom prostoru podređeno je mačkama i namijenjeno njihovom užitku

event 22.07.2022.
ladder_in_the_second_floor 2

Mačji kafić Cat Café Tryst nalazi se u poznatoj šangajskoj četvrti Tianzifang. Samo ga uska vrata povezuju s ulicom, a glavni prostor nalazi se na drugom i trećem katu stare, renovirane zgrade. Cijeli je prostor namijenjen kućnim ljubimcima i u njemu je sve podređeno samo jednom cilju: da se mačke u njemu osjećaju udoban i da se zabavljaju dok njihovi gazde (ili možda sluge, kad već govorimo o odnosu mačaka i ljudi) kupuju ili obavljaju poslovne razgovore.

Izvorno neugledan prostor grubih zidova arhitekti su potpuno izmijenili, od podova do stropova. U prostor su dodane četiri ljestve kako bi se mačkama omogućio novi način penjanja s drugog na treći kat. Po zidovima su postavljene mačje kućice i penjalice, čak je i prozor poprimio oblik kućice, baš kao i lusteri. Kao glavni materijal koristi se europski jasen.

Promijenjen je i izgled fasade kako bi mačji kafić bio uočljiv iz daljine, mada uopće nema izlog. Redizajnirano je i izvorno strmo stubište kako bi bilo sigurno za sve korisnike, na dvije ili četiri noge. Na ulazu se nude sredstva za dezinfekciju ruku i obuvaju natikače, sve kako se u prostor ne bi unosile bakterije iz vanjskog svijeta. I boja zidova prilagođena je za snimanje selfija.

Mačke najviše uživaju u provlačenju kroz rupe u pregradama separea na trećem katu i tu se najviše vole igrati. Dakako, omiljena im je zabava i penjanje i spuštanje po ljestvama. Sve je povezano kako bi mačke same mogle otkrivati nova mjesta i igrati se u njima.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.