Ljetni dani 70-ih i 80-ih na nostalgičnim fotografijama Sergija Purtella

Autor je vruća, bezbrižna ljeta često provodio lutajući Europom. Upravo na tim europskim putovanjima nastala je serija nostalgičnih crno-bijelih fotografija koje je Sergio Purtell sada objavio u knjizi “Love’s Labour”, a koja je prepuna prikaza zadivljujućih krajolika te intimnih portreta potpunih neznanaca koji uživaju u dugim i vrućim ljetnim danima i noćnim zabavama

event 16.08.2020.
Sergio Purtell Press

Svakog ljeta, u kasnim 70-ima i ranim 80-im godinama prošlog stoljeća, fotograf Sergio Purtell bi se otisnuo na svoje dugo europsko putovanje. Putovao bi od New Yorka do Londona i vruća, bezbrižna ljeta provodio lutajući Europom, od Francuske i Njemačke, Italije, Nizozemske do Španjolske i Grčke tragajući za avanturama, novim prijateljstvima i nepoznatim mjestima.

Upravo na tim europskim putovanjima nastala je serija nostalgičnih crno-bijelih fotografija koje je Sergio Purtell sada objavio u knjizi “Love’s Labour”, a koja je prepuna prikaza zadivljujućih krajolika te intimnih portreta potpunih neznanaca koji uživaju u dugim i vrućim ljetnim danima i noćnim zabavama.

Press
Press
Press

 “Napustio sam Čile i odselio u SAD kad mi je bilo 18 godina, bježeći od diktature. Studirao sam arhitekturu ali sam se putem zaljubio u fotografiju, a sati povijesti umjetnosti uvjerili su me da moram otići u Europu”, objasnio je fotograf te dodao: “Čim sam stigao, Europa me podsjetila na rodni Santiago: manire, običaji, arhitektura, opušteni način života, dugo ispijanje kave ujutro i završavanje dana u lokalnom baru uz čašu vina.” Purtnellove crno-bijele fotografije divna su oda ljetnim danima, posveta jednostavnim užitcima, kao i poetična priča o nekim dobrim starim vremenima, opuštenosti i prisnosti što “Love’s Labour” čini savršenim štivom za sve zaklete ljetoljupce, ali i za nostalgičare koji maštaju da vremeplovom barem nakratko otputuju nekoliko desetljeća unatrag.

Press
Press

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.