LGBTQ zajednica prvi put je dobila veliku podršku i od Disneya

Dominikansko-američka djevojčica Luz Noceda, glavni lik serije The Owl House, definitivno je biseksualna – potvrdila je to autorica serije Dana Terrace na svom Twitter profilu nakon što je prikazana epizoda kako Luz istražuje svoj odnos s drugom djevojčicom, Amity. Ipak, priznala je i kako nisu svi u Disneyu bili oduševljeni njezinim izborom…

event 16.08.2020.
Disney
Disney
Disney
Disney

Premda su se LGBTQ likovi, kao sporedni ili epizodni, već pojavljivali u Disneyevim serijama, u The Owl House koja se prikazuje na Disney Channelu sada je prvi puta u povijesti te kuće glavni lik biseksualne orijentacije.

“Ja sam biseksualna i želim raditi biseksualni lik, kvragu. Srećom, moja upornost se isplatila i vodstvo Disneyja me sada jako podupire i jako sam ponosna što sam uspjela u svojoj namjeri da skrenem pažnju na queer djecu”, napisala je na svom Twitteru autorica serije Dana Terrace otkrivši tada kako u Disneyu isprva nisu svi bili oduševljeni njezinom idejom.

The Owl House prati 14-godišnju queer djevojčicu Luz Noceda koja pronalazi vrata za čarobni svijet te pokušava ispuniti svoj san da postane vješticom.

Nakon što su je u ranijim epizodama privlačili muškarci, Luz u školi počinje istraživati svoj odnos s drugom učenicom, Amity…

Disney
Disney

Autor: A.H.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.