Kolekcija za ljubitelje crtića malo dubljeg džepa: Givenchy i Disney udružili snage

Disneyjevim junacima ne može odoljeti nitko pa ni Givenchy. Dva nam brenda predstavljaju novu kolekciju “The Wonder Gallery”, inspiriranu likovima iz crtanih filmova

event 24.05.2022.
High_Resolution_JPG-BM71ED3Y6B100-03-01

Ako na Instagramu pratite američkog dizajnera Matthewa Williamsa, onda znate koliko često s kćerima posjećuje Euro Disney. No, sada je kreativni direktor Givenchyja svoju naklonost prema Disneyju podigao na novu razinu. Upravo je, naime, dogovorio dugoročnu suradnju zabavnog konglomerata i njegove modne kuće u vlasništvu LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Nazvan “The Wonder Gallery”, projekt je izbacio ograničenu seriju luksuzne konfekcije, a sljedeći kontingent najavljen je za sredinu ljeta. Odjevni predmeti sadrže neke od Williamsovih omiljenih Disneyjevih likova i prizora. Cijene? Između 2950 i 3400 dolara za majice te 4460 dolara za hoodice s dugim rukavima i kapuljačama. Sve to dobavljivo je na internetskoj stranici modne tvrtke.

“Disney je oduvijek imao posebno mjesto u mom srcu, kao i u srcima pripadnika mnogih generacija, u različitim zemljama i kulturama”, rekao je Williams kojemu je upravo Disney obilježio mnoge važne trenutke u životu, bilo kao dječaku iz Kalifornije, ili ocu koji svoju djecu podiže u Parizu.

Givenchy “The Wonder Gallery” opisuje kao “imaginarno carstvo obilježeno nostalgijom” s “klasičnom Disneyevom ikonografijom i siluetama likova popraćenim Givenchyjevim potpisima”. Oni uključuju 4G amblem francuske marke i lokote koje je Williams predstavio kao novi kod robne marke ubrzo nakon što je u lipnju 2020. zasjeo na čelo modne kuće.

Givenchy i Walt Disney Animation Studios surađivali su kako bi dizajnirao modne artikle koji prikazuju legendarne likove iz crtića kao što su Bambi, Perdita i Pongo iz filma “101 Dalmatinac”, Elsa i Olaf iz “Frozen” i Oswald Lucky Rabbit, kojeg je Walt Disney 1927. stvorio za Universal Pictures kao dugouhog prethodnika Mickeyja Mousea.

Givenchy je u međuvremenu objavio i četiri teasera koji prikazuju siluete legendarnih Disneyjevih likova koji su poslužili kao inspiracija za novu kolekciju.

Tekst: Mladen Smrekar

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.