Kolekcija brenda Supreme slavi legendu noćnog života Leigha Boweryja

Popularni modni brend Supreme svoju je posljednju kolekciju posvetio Leighu Boweryju, osebujnom australskom umjetniku, performeru i legendi noćnog života te muzi engleskog slikara Luciana Freuda koji se izdigao do slave u osamdesetim godinama tijekom pokreta novog romantizma u Londonu

event 14.08.2020.
Supreme

Bowery je prvenstveno postao poznat zbog tretiranja vlastitog tijela kao spektakla, ali i zbog svojih neobičnih lookova u kojima je često izlazio u javnost te, naravno, pomicao granice. “Bowery je oko sebe volio kreirati kaos, a s Taboom, svojim subverzivnim noćnim programom, kreirao je scenu u kojem pravila nisu postojala”, izjavio je jednom prilikom Boy George prisjećajući se osebujnog umjetnika.

Press

Supreme je odao počast liku i djelu Leigha Boweryja u svojoj ljetnoj kolekciji koja će uključivati brojne odjevne komade poput majica s kapuljačom, T-shirta i jakni, a koje su oslikali umjetnici Jim Krewson, Michael Costiff i Fergus Greer. Potonji je dugo godina fotografirao Boweryja, a radovi su već bili izloženi na izložbi “Fergus Greer: Leigh Bowery– Looks ” u galeriji Michael Hoppen 2019. godine.

Dio zarade od prodaje Supremeove kolekcije namijenjen je udruzi Visual Aids, organizaciji iz New Yorka koja se umjetnošću bori protiv širenja AIDS-a “potičući dijalog, podržavajući umjetnike oboljele od AIDS-a i čuvajući njihovu umjetničku ostavštinu te opominjući da borba s ovom opakom bolesti još nije završena”. Sam Bowery preminuo je od komplikacija prouzrokovanih AIDS-om 1994. godine u dobi od samo 33 godine.

Autor: T.L.

Autentičan.
Provokativan.
Priča za sebe.

StoryBOOK je suvremen lifestyle brend kreiran za bijeg u svijet fantazije, glamura i dekadencije. Voli HEDONIZAM i AKTIVIZAM. Sve što zovemo umijećem življenja na Storybookov način.

STORYBOOK, ljeto 2022.

Zavirite u aktualni broj

Naše stranice prepune su hedonizma i ekskluzivnih doživljaja. Uživajte, naučili smo ih u posljednje vrijeme cijeniti još više.